Ez a legjobb muffin a világon — csokis, puha, nem sütőporízű, nem olajos. Ha barna, cakkos papírba tenném, és csokidarabokkal tömném meg, elkérhetnék érte 800 Ft-ot egy franchise kávézóban. De inkább megtartom magamnak és odaadom olyanoknak, akik értékelik a jó muffinokat. :)) Aki soha, semmit nem sütött még, a kedvemért próbálja ki az is, elronthatatlan, ráadásul alap spájzos hozzávalókból elkészíthető, ha kakaópor van otthon, az már elég. :) Köszönöm a tesómnak a receptet. ♥ A zászlókat dekortapaszból és fogpiszkálóból készítettem.
Hozzávalók
- 17 dkg puha vaj
- 2 egész tojás
- 15 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- fél zacskó sütőpor
- 15 dkg liszt
- 3 evőkanál házi baracklekvár
- 5 dkg édesítetlen kakaópor
Tipp: Ha nem puha a vajad, akkor sincs gond: először keverd ki a tojással és a cukorral, aztán mehet bele a többi hozzávaló.
Variációk:
- Csokidarabbal mindenképpen nyerő, de tehetsz bele meggyet, málnát, vagy fehércsokit, diót is.
- Ki lehet kísérletezni a különböző diétába illő verziókat is. Cukor helyett nyírfacukor, finomliszt helyett teljes kiőrlésű — mivel az több folyadékot vesz fel, ezért valamivel kevesebb liszttel indíts. A tészta állaga összekeverés után olyan lesz, mint a sűrű csokikrémé. Laktózmentes sütibe vaj helyett mehet margarin.
Szloboda Erna mondta
Köszi a receptet! megcsináltam és nagyon finom lett, pont úgy néz ki mint a képen! :D <3
Via mondta
Egészségedre! :)
fanny007 mondta
Én raktam bele narancsot ès ès persze plusz étcsokit???? kivancsi vagyok????
Via mondta
Jól hangzik! :) Milyen lett?
kiscsillag mondta
Sütés előtt „kőkemény” volt a tészta, szépen rusztikusra is kentem.. aztán az első pár percben plötty, szétlapult. :(
Holnap délután jönnek csak a vendégek, szerintem olvasztok a tetejére étcsokit, szórok bele valamiket, talán úgy nem is baj, ha tök lapos..csak így csupaszon ronda:) Köszi a tippeket!
Bogca mondta
Gázsütőd van? Mostanában baromira szar lett a gáz a rezsicsökkentés miatt… :( Lehet az a baj. Nem megsülni kezdett, hanem először megolvadt, elfolyt, majd úgy sült meg, laposra.
kiscsillag mondta
Villany…Pont az történt, megolvadt és laposan sült meg. De végül megették a vendégek:)
Fogok még vele kísérletezni, mert a fotón annyira szép, de nem most, mert ma reggel ráálltam a mérlegre :-)
Köszi még egyszer mindkettőtöknek az ötletelést!
kiscsillag mondta
Nekem valamiért nem sikerült. Tök lapos lett, nem ilyen szép rusztikus, mint a képen. És alig bírtam kipiszkálni a muffintepsiből. :-(
Via mondta
:( Én nagyon szokszor elkészítettem már, és mindig ilyen szép lett. Cseréltél valami hozzávalót másra?
kiscsillag mondta
A hozzávalók stimmelnek. Nem tudom, mi történhetett, mert legutóbb egy sokszor csinált, tuti biztosan bevált Sacher muffin is tök lapos lett. Rejtély.
Via mondta
Lehet, hogy nagyon olvadt volt a vaj? A tészta egészen sűrű, krémes, egy cseppet sem folyós, attól áll meg így, mint a cövek. Vagy túl nagyok voltak a tojások.
Pixy61 mondta
köszönöm !!
Via mondta
Majd írd meg, hogy milyen lett! Én imádom! :)
Pixy61 mondta
Nagyon tetszik a recept, de számomra nem egyértelmű, hogy a baracklekvárt a tésztába teszem v. mellé kínálod?
Köszi!
Via mondta
Bele, attól lesz omlós! Nem kínálok mellé semmit! :)
farkase mondta
Jelentem én kihagytam a lekvárt, és anélkül is omlós. Én inkább arra tippelek azért omlós, mert a tészta elég száraz – csak vaj meg tojás adja a nedvességet.
Via mondta
És finom volt? :)
csokrisz mondta
Most sütöttem meg, isteni finom, dobtam is bele a csokidarabkákat, attól krémes lett a belseje! Köszi a receptet, örök hála! :)
Bernadett Rauski mondta
Koszonom szepen a receptet,ma mar ki is sult es buliztunk is mellette.:)
https://petite-armoire.blogspot.com/2013/07/chocholate-muffin-berries-ice-tea-party.html
njoythestyle mondta
Viám, nagyon köszönöm a receptet, tegnap este ezzel vártam haza a zuramat és mennyei lett!!! :))) Eddig nálam a poharas muffin volt az alaprecept, vagyis a kis gyümölcsös joghurt pohara volt a mérce, de az inkább szivacsosra sikeredett, pedig legalább 20x megsütöttem.
Ebben a receptben különösen szeretem, hogy nincsen tej, mert minden muffinom, amibe a recept alapján kell akár csak 1 deci tej, spongyabob-állagúra sül kívül, belül pedig az istennek sem akar átsülni.
Sok puszit küldök, mégegyszer hatalmas köszönet a reciért! :)))
Pusza: Reni
hoember mondta
Nini, pontosan ez a kedvenc muffinom! :)
Mondjuk én alapreceptnek is ezt használom, annyi változtatással, hogy olyankor a +5 dkg liszt kerül bele a kakaópor helyett – ugyanis már egy csomóféle muffinreceptet kipróbáltam, de egy se lett olyan omlós és finom, mint ez a recept variálva. :)
Via mondta
És kakaópor nélkül is jó? Akkor „sima” muffin lesz, csak baracklekvárral? :) Köszi, ki fogom próbálni úgy is.
hoember mondta
Szerintem teljesen jó. :) Érdemes még egy kis reszelt citromhéjat is beletenni, ha akad otthon, de anélkül is finom. (Bár tapasztalataim alapján mindenki esküszik a saját muffinreceptjére, így én is erre :D )
stecs mondta
Vajon működik ez a recept teljes kiőrlésű liszttel (vagy legalább keverten) és nyírfacukorral is? Talán holnap ki is próbálom. Valami biztosan lesz belőle. :) Köszi!
Via mondta
Olvasd el, amit a variációkhoz írtam! :)
stecs mondta
Jogos! :) …gondolatolvasó vagy… vagyis látnok! :))
yeeeyha mondta
Na, épp ma gondolkodtam azon, hogy ha már jövő hét elejére rossz időt ígértek, akkor tesómmal sütögetünk – meg van, mit próbálunk ki, és köszi Via a diétás gondolatokat, apukám cukorbeteg, úgyhogy a minimum lesz a rozsliszt és mást is behelyettesítünk majd (ha van itthon) :)
Alexandra mondta
Én is épp ma sütöttem muffint,mert a férjem azt mondta tegnap : „Mikor sütsz már csoki darabkás muffiiiiiiiiiiiiint?Legalább fél éve nem csináltál!” :P :D Ez a fél éve,2 hete volt :D De úgy látszik,a muffinom nélkül a hetek,hónapoknak tünnek :D Hát lehet egy ilyen kérésre nemet mondani?!? :)
Nekem van egy alakbarát muffin receptem: 25 dkg darált zabpehely, 2 teáskanál sütöpor, xilitolos csokidrops ízlés szerint ->ezek egy tálba.Egy másik tálba: 2 tojás, 2,5dl natúr joghurt, 10dkg xilitol,vagy más természetes édesítö, 0,75dl olívaolaj és opcionálisan bármilyen gyümölcs.Én ma épp nektarint tettem bele.Közben már a sütöt elömelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a 2 tál tartalmát,és 12 részes sütöformába kanalazzuk,pontosan 25 percig sütjük.
A következö alkalommal-fél év múlva ;)- kipróbálom a Te receptedet,mert nagyon jól hangzik az is!!Gondolom,ott is lehet helyettesíteni a lisztet darált zabpehellyel?!?
l2njpy mondta
Na, megvan, megkóstoltam!!!
Megcsinálni tényleg semmiség, és nem is rossz, végülis egy nagyon kakós piskóta, de nem a klasszikusan vett piskóta stílusban, hanem inkább az az omlós, szétesős fajtából úgyhogy csak szalvéta/tányér fölött harapjatok bele. Egy kis savanykás lekvár meg tej kívánkozik hozzá, és jó étvágyat!
szzsofi mondta
De jó! Egyébként hol lehet ilyen szilikonos formákat kapni?
Via mondta
Ezek a SütiVarázs újsághoz voltak csomagolva! :)
l2njpy mondta
Már sül is……kiváncsi vagyok:-)
Pillecukor mondta
Nyammi, ez jól hangzik. Lehet, hogy ezzel a recepttel fogom felavatni a muffinsütő formáimat, amiket még karácsonyra kaptam :) Köszi a receptet!
Dorotthea mondta
whoa, köszönöm Via, holnapután jönnek a szüleim, így lesz mivel megkínálni őket a sós süti mellett :)
vöripanda mondta
nekem is ez a recept van meg csodás csokis muffin néven! tényleg csodás!