Az egyik kedvenc leves nálunk a paradicsomleves, amibe ha betűtésztát, rizst, vagy más levestésztát főzök, akkor marad a leves pozícióban, de ha egytálételt akarok belőle varázsolni, tortellini kerül bele – finom és laktató.
Hozzávalók
- 3 dkg vaj
- 3 dkg (teljeskiőrlésű) liszt
- 1,5 liter víz
- só, bors, ételízesítő (Natúr Vega Mix)
- 500 g passata
- babérlevél
- kb. 5 dkg cukor (elhagyható)
- 250 g friss tortellini
A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, elkeverem. Óvatosan felöntöm a vízzel, fűszerezem, beleöntöm a paradicsompürét, és ha szükséges, botmixerrel kisimítom a csomókat. Beleteszem a babérlevelet, felforralom. Ízlés szerint cukrozom, utána pedig beleteszem a tortellinit és készre főzöm. 4 adag lesz belőle, kivéve, ha repetázunk.
Via mondta
Örülök, hogy hasznos volt! :) Két nagy babérlevelet szoktam ennyi leveshez. Nagyon finom lesz tőle! Aztán akinek a tányérjába kerül, az nyer! :D
Judit mondta
Nagyon örülök ennek a receptnek, főleg, hogy a mi családunkban is nagyon kelendő a paradicsomleves :D űAmi számomra újdonság volt benne, az a babérlevél, kipróbálom majd így is (: