Fűszeres Eszter töltött gombáját kipróbáltam pár hete, és maradt egy kis töltelék, amit gomba híján magában eltüntettünk. Ekkor döbbentünk rá, hogy a márványsajt és a mozzarella együtt nagyon jó kis párost alkotnak. Legközelebb már direkt csak a tölteléket készítettem el, és melegszendvics lett belőle. Hamar elkészül, és nagyon finom. :)
Hozzávalók 8 kis szelethez (tessék duplázni, triplázni, ha szükséges!)
- 1 mozzarella
- 3-4 dkg márványsajt
- 1 vastagabb szál újhagyma
- 6 szem olívabogyó
- só, bors
Az újhagymát, olívabogyót összeaprítom, a mozzarellát összetépkedem, a márványsajtot elmorzsolom, sózom, borsozom, kézzel összegyúrom a kotyvalékot. Elosztom a kenyereken, 200°C-os sütőben (vagy grillben, kinek mije van :)) kb. 15-20 perc alatt megsütöm, amíg szép piros nem lesz a sajt. Ízlés szerint zöldséggel, ketchuppal tálaljuk.
A töltött gomba egyébként ilyen szép lett:
Via mondta
A citromtorta tésztájának a receptje pont annyi, mint amennyi 1 quiche-hez kell, úgyhogy azt használd, csak cukor nélkül. :)
Ginusz mondta
Az főképp kevés legyen, igaz :D Liszt és társai sem…
Valamennyi kell, de nagyon kevés. Na mindegy.
A citromtortával arra célzol, hogy azzal a tésztával vagy a fóliára?
(Most megyek muffinozni :) )
Via mondta
A ‘kis’ tésztáját úgy csináld, ahogy a Rachel Allen citromtortánál le van írva, csak ne cukorral. A folpack-technika a lényeg, úgy pofonegyszerű!
Cukorbeteg? Na *kopog* erre szerencsére még nem kellett gondolnom, úgyhogy segíts ki. Az OK, hogy cukrot nem ehet, de ha jól tudom, szénhidrát se nagyon legyen, igaz?
Ginusz mondta
Akkor a kés hibája :D Meg a hátam leszakad egy kiló gomba münyürkévé aprítása közben…
Ha van kedved, beléphetsz a nevemmel :)
Most hamarosan a ‘kis’ fog következni, már látom magam előtt a végtelen lehetőségeket … :)
Van ötleted, tipped, recepted cukros beteghez? Magyarul? Ami bőséges (ha lehet…)
Köszi :)
Via mondta
Regisztrálni kéne a paprikahonlapra a receptekhez, azt meg nem fogok. :D
Az eredeti recept fekete olajbogyót írt, de azt nem szeretem, zöldet raktam bele, mert azt meg imádom. :) Egyébként én is módosítok mindig egy csomó mindent. Még sose sikerült receptet egy az egyben a szöveg szerint megcsinálni! :)
Ha pedig jó a késed, a darabolás is öröm. :)
Ginusz mondta
Hát múltkor olyan gusztusos cukkinis lepényt sütöttek:D Azóta is megenném…
De nézd meg a honlapot, ott van nem állatos is :D
Este van már, rosszul fogalmaztam. A gomba gyenge pontom. Szeretem. Csak darabolni nem, tudod, fasírt ;) Csak összevontam a két mondatot… Inkább nézeteltérésem az olivabogyóval van. Kóstoltam, köszi, nem. De hát én úgy tanultam, minden recepten változtatunk :D (Ezért kerül nálam mindenbe fokhagyma és bazsalikom hihi)
Én kedvelem a magyar szakácsokat, tetszik, hogy megeszik (befalják), amit csináltak. Mint Nigella, jóízűen tálal, majd fal …
na igen..tévé, én helyszínelek rajta meg paprikázok, ennyi, de hát a monitorom nagyobb :D
Via mondta
Próbáld ki a gombát is, az is nagyon finom!
Asszem van TV Paprikánk, de nem szoktam nézni, mert a magyar séfjei nekem eléggé unszimpatikusak. Mindig nyammognak, nyalakodnak, meg folyton állatokat főznek. :) Explicite tévézni nagyon keveset szoktam (célirányosan), a készüléket használjuk, csak nem tévéműsort nézünk rajta. :) (Éljen a DVD meg a konzolok!)
Ginusz mondta
Hú, ezek igencsak jól néznek ki… A gomba gyenge pontom (főként ha darabolni kell :( )
Épp pénteken vettem egy sajtos szakácskönyvet:D
Ez a töltött gomba is türelmetlenül vár rám :) Bár én bogyó helyett a tönkjét tenném bele, nem vagyok jóban az olivával. Olvastam a linket is, nálunk is bemenne fejenként 10 db…körettel :D
Via: Nektek van tv paprikátok? Én mindig azt nézem:D Meg online is olvasható kisezer recept, ha bejelentkezel.
Ui Viának: megvettem a 2008-as Bkutatást, benne vannak a mi gyűjtéseink :D
Nu. Az egyik, amin sokat röhögtem: Hány főzig perced a polentát?
Másnap bekapcsolom a paprikát, két fickó főz…az egyik megszólal: Hány főzig perced…
Hát valaki innen írta bele :)