Újságjaim szortírozása közben sikerült végeznem egy egész mappányi Nők Lapja Konyhával. Ami recept megtetszett, azt lefotóztam, aztán útjára engedtem őket, boldogítsanak mást. :) Egy recept nagyon megragadta a fantáziámat, méghozzá egy pikáns, vendégváró falat. Az Activity partinkra el is készítettem, és még egy paradicsomutáló is jóízűen evett belőle. :D (Vagy nagyon udvarias volt. xD)
Hozzávalók kb. 40 csigához
- 50 dkg leveles-vajas tészta
- 15 dkg ruccola
- 20 dkg aszalt paradicsom
- 2 marék frissen reszelt parmezán
- 1 tojás felverve
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát 2 mm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk – legyen nagyon széles és kevésbé magas. Kirakjuk az aszalt paradicsom szeletekkel, megszórjuk a nagyobb darabokra vágott ruccolával és a parmezánnal. A felső élét megkenjük a felvert tojással, hogy összeragadjon. Óvatosan feltekerjük, mint a rétest, és egy éles késsel 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle. A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük a tojással. Sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.
Szólj hozzá!