Ezt a receptet egy vegán receptes pdf-ben találtam, talán még a Peta oldaláról mentettem le régebben, és megtetszett, hogy olyan alapanyagok kellenek hozzá, amik szoktak itthon lenni – különös tekintettel a jobb sorsra érdemes banánokra, amik már maximum csak turmix változatban fogynának el. A banán különleges textúrát ad a muffinnak; igazi reggelire való finomság, ráadásul tejtermékek és tojás nélkül. A diót lehet helyettesíteni zabpehellyel, mazsolával, kókuszreszelékkel, vagy bármivel, ami van otthon és megy a banánhoz. :) Mi étcsokigolyókat (a Choxolatból) rágcsáltunk hozzá, és úgy valami mennyei volt, úgyhogy a következő variációba már eleve bele fogom keverni a csokit (bár ettől talán nem lesz vegán :)).
Hozzávalók
- 3 darab jó érett banán
- 1/4 csésze olaj (vagy olvasztott vaj, ha nem vegánkodunk)
- 1 csésze cukor (vagy kevesebb, ha elég édes nekünk a banán)
- 3 csésze sima liszt (szerintem a teljeskiőrlésűt is elbírja)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csésze darált dió (éljenek az aprítógépek)
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Egy 12 horpadásos muffintepsit készítsünk elő (papírkapszli, kikenés, ki hogy szereti). A banánt villával pürésítsük, keverjük hozzá az olajat, cukrot. A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor) szitáljuk össze, majd keverjük el a banános péppel. A végén forgassuk bele a diót. A tésztát adagoljuk a kapszlikba és süssük, amíg kicsit megpirul a teteje. Hidegen is nagyon finom.
evuka mondta
Ezt már el is készítettem! Amíg sült és hűlt, addig összeállítottam a tökös sütit, és már alig 20 perc, hgy az is kóstolásra kerüljön :) Ez a banános nagyon finom, gyümölcsteával és afonyával-szederrel kis vacsora utáni finomság.