Hozzávalók 2 személyre
- 1 kis fej vöröshagyma, vagy egy nagynak a fele
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 kis cukkini lereszelve
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl víz
- 2 dl tejszín, vagy 1 dl tejszín és néhány evőkanál krémsajt
- só, bors, szárított zöldségkeverék
- a tálaláshoz: levesgyöngy vagy kruton, reszelt sajt (elhagyható)
Kevés olajon megpárolom a közepesre vágott vöröshagymát és fokhagymát. (Nem kell apróra, mert úgyis botturmixszal összepépesítem). Rádobom a lereszelt cukkinit, megsózom, és közepes lángon, fedő alatt hagyom, hogy levet eresszen. Megszórom a liszttel, elkeverem, felöntöm a vízzel – lassan, hogy ne csomósodjon, sózom, fűszerezem. Hozzáteszem a tejszínt, és a krémsajtot is, ha használok. A múltkor mascarpone volt még egy kevés, az ment bele, de minden maradék tömlős krémsajtot is jól el lehet tüntetni ebben a levesben. :) Botturmixszal pürésítem, felforralom, levesgyönggyel tálalom. Ha nem ment bele krémsajt, csak tejszín, akkor lehet rá reszelt sajtot is szórni.
maggomboc mondta
Hm, nem gondoltam, hogy ilyen jo, kicsit izetlennek tartottam a cukkinit kremlevesnek. De valoban nagyon finom. Köszi Via!
Lencsi mondta
Én is azt néztem ki következőnek :) Csak előbb fogyjon el a karfiolleves :)
Lencsi mondta
Isteni lett (még fagyasztott cukkiniból is!) ! Nagyon köszönöm Via!
Via mondta
Egészségetekre! Nálam épp a zöldborsókrémleves fő… :)) Nagyon zöldre vágytam.
julcsi mondta
Nem jövök néhány napig, aztán mi minden történik itt:D
fincsimami mondta
Nagyon finomnak hangzik,ki fogom próbálni. Idén termett a kertünkben 2 cukkini, nagyon boldook voltunk tőle. Úgyhogy amikor megérett, családi lakomát készítettünk belőle. Én rántani szoktam, vagy a panírozás helyett nagyon sűrű palacsintatésztába forgatni. De meg fogjuk kóstolni így is :)