Apró, sorozatgyártható kedvesség szív formában Valentin-napra, csillaggal, virággal és egyebekkel pedig más alkalomra (akár Karácsonyra) – a pitenyalóka a könnyen-gyorsan típusú gasztroajándékok közé tartozik. A két tésztaréteg közé sütött pálcikás falatok finom lekvárt vagy egyéb gyümölcsös, kakaós, diós tölteléket rejtenek. Vajas tésztával (például amit a citromtortához használtam) készült az eredeti, de szerintem vékonyra nyújtott leveles tésztával is lehet kísérletezni. A pontos műveletet sok-sok képpel illusztrálva lépésről lépésre megnézhetitek Bakerellánál (ha pedig nem ismertétek még az oldalát, adjatok magatoknak 10-15 perc szabadidőt, és böngésszétek át az archívumot, mert zseniális dolgokat művel!).
Hozzászólások
Vélemény, hozzászólás?
Házszabály
Ha új hozzászóló vagy, az első hozzászólásod moderálás alá kerül, és az elfogadásig nem publikus. A visszatérő hozzászólók bejegyzései automatikusan megjelennek.
A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)
Emese mondta
ha-ha … kifirkantottam magamnak a citromtortás tészta receptet, és a fontosabb hadműveleteket Bakerallától (tojásfehérjével megkenni, 375 fokon megsütni) egy cetlire, aztán lelkesen nekiálltam elkészíteni …
ezt biztos csak elírtam! felkiálással 275 fokon sikerült egy csomó szív alakú aktív szén darabkát létrehoznom.
Farenheit, hm-hm. most már a hány Celsius fokos a gázsütő? cetlihez a hány Farenheites a gázsütő? tájékoztatót is oda kell írnom … bár az enyémen még a fokozatokat sem jelölték meg 1-8-ig, csak arányérzékelni próbálom (^.^)’
Via mondta
Jaj, Te szegény! Hamuban sült pitenyalókád lett.
https://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm
Azt írja, hogy az 190°C, az egy picikét melegebb, mint a közepesnek nevezett 180°C, amin általában a piskóták meg ilyesmik szoktak sülni, ehhez tudod viszonyatni legközelebb.