Ha valami különleges, romantikus vacsorával készültök, akár a közelgő Valentin-nap alkalmából, akár évfordulóra vagy csak úgy, a tökéletes fogásokon kívül érdemes egy kicsit az innivalóval is foglalkozni. Az alábbi pezsgős koktélokban az a jó, hogy nagyon egyszerű elkészíteni őket, nem kell hozzá mixerképzettség, sem extra hozzávalók és kütyük, mégis ünnepi hangulata van.
Brunchok, esküvők és romantikus vacsorák kedvelt koktélja a mimóza. Egy rész narancsléből és egy rész pezsgőből áll (például 1-1 deciliter). Minden hozzávaló legyen jól behűtve, és elkeverve vegyítsük őket.
Grapefruitléből lilosa készülhet, ha pedig a gyümölcslé helyett barackpürét keverünk a pezsgőhöz (turmixgépbe tegyünk hámozott-tisztított barackot), akkor kész is a népszerű olasz koktél, a bellini, aminél két rész pezsgőhöz (10 cl azaz 1 dl) adnak egy rész barackpürét (0,5 dl).
SZERK.: Facebookon írta Nárcisz, hogy hasonlóan egyszerű a rossini, ahol 3 cl eperpüréhez 7 cl pezsgő jár.
hbogi87 mondta
wauuuu, ez a gyömberszirupos de jol hangzik!!!!!
maris mondta
Nekem is van még két ötletem :-)
Az egyik a pezsgő feketeribizlilikőrrel, ami vagy Kir Royal, vagy majdnem az.
A másikat a GoodFood honlapján vadásztam, gyömbéres pezsgőkoktél. Reszelt gyömbérből, cukorból és vízből szirupot kell főzni (pár perc alatt megvan), és aztán felönteni pezsgővel. A gyömbér miatt szerintem direkt jó Valentin-napi koktél lehet :-D
hbogi87 mondta
Igen, neki ez a szakmaja, 13 eve barokban el :)
Elvileg lehet kapni direkt bellinihez valo püret a nagyobb bevasarloközpontokban, mint pl. interspar. De egy joooo sürü öszile is megteszi am ;)
En sem iszom tul sok alkoholt (na persze nem mindig volt ez igy, sajna), csak a szakmam/sulim miatt ismerem az alap dolgokat :)
Meg egy jofajta pezsgös koktel eszembe jutott, de ez inkabb azoknak valo, akik tömenyebbet is isznak: ez egy „reteges” koktel, sima pezsgö illetve Black Eristoff vodka kell hozza. 3/4 resz pezsit töltesz a poharba, majd fogsz egy teaskanalat es mint a latte macchiatonal, elkezded a pezsgöbe csurgatni a vodkat (ami blackberry izü asszem). Ha ügyes vagy, a vodka szepen a tetejen marad es nem folyik össze ;) Nagyon elegans aperitif egyebkent, a baratnöm csinalt sokat (ö is mixer)
hbogi87 mondta
:) a Bellini nagy kedvencem!!!!! Mi altalaban Pago gyümileböl csinaljuk, mert az mindegyik cateringes rendezvenyen van, de a Parom peldaul (mixer) csak pürevel hajlando dolgozni… ;)
Via mondta
Na akkor ő biztosan profi, én még nem készítettem ilyet, de hát a másnaposságos posztban már írtam, hogy mennyire vagyok alkoholfogyasztó. :) Csak nagyon tetszett ez az ötlet, hogy gyümi+pezsgő=koktél, és milyen pofon egyszerű.
A pürét egyébként mondjuk konzerv hámozott barackból is lehet csinálni? Vagy az szentségtörés? :D