Nagyon szeretjük a csírákat, fantasztikusan ízes, friss, csupa vitamin kiegészítői a reggeliinknek – főleg ebben a zöldséghiányos, tavasz előtti időszakban. A kedvencünk a vegyes csíra, amiben lucerna és búzacsíra is van, de a póré is nagyon finom. Bioboltban vagy a Sparban szoktuk venni — tudom, hogy lehet csíráztatót is beszerezni, de nekem egyszerűbb, hogy nem kell a penészedéstől tartanom, még így is olcsóbbra jön ki, mint a most kapható vízízű paradicsomok. :)
Ezt a receptet az online olvasható Sweet Paul magazinban találtam, igazi tavaszi üde reggeli lehet belőle, holnap elugrom csíráért és pénteken ezt reggelizzük. :) Kiadós tízórai vagy gyümölccsel kiegészítve akár könnyű hideg ebéd is lehet belőle.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 8 tojás
- 5-6 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár (dijoni)
- 2 evőkanál durvára vágott csíra (4 főre simán tennék bele 4 evőkanálnyit, imádom :))
- só, bors
A tojást meg kell főzni, aztán hagyni kihűlni, megpucolni, és feldarabolni, kikeverni a majonézzel, mustárral, csírával, ízlés szerint sózni-borsozni, és máris mehet a kenyérbe.
Vcsigu mondta
OK. Köszi. Mintavételi bevásárlás indul :)
Vcsigu mondta
Írod, hogy imádod a csírát. életemben nem ettem, de kíváncsi lennék rá. Hogyan lehet és miből elkészíteni saját magunknak. Esetleg egyszer írnál erről egy cikket? Köszi előre is.
Via mondta
Nem készítek saját magamnak, besétálok a boltba és megveszem. :) Spar, biobolt, stb., ahogy írtam. Nem próbálkoztam a készítéssel, nem értek hozzá, anyukám próbálta egy ideig (lehet magokat és csíráztató eszközt venni), de bepenészedett, macera volt, stb. Egyszerűbb a kész dobozkát tele csírával megvenni, és azt javaslom, hogy még ha a jövőben tervezed is az otthoni termesztést, előbb próbáld ki az ízét a boltin, ne ruházz be addig a kütyükre, amíg nem tudod, hogy ízlik-e. :)
Kriszta mondta
Isteni finom, én még szoktam tenni bele tejfölt és reszelt sajtot is, ha már turbó. ;)