A szendvics nagyon praktikus fogás lehet akár utazásról, akár csomagolt ebédről van szó. Ha azonban beleragadsz egy unalmas rutinba, hamar csak fásultan fogod nyammogni a szendvicsedet. Pedig két kenyér közé egészen izgalmas ízeket is lehet csomagolni, úgyhogy ha kifogytál az ötletekből, a hátad közepére kívánod a száraz és ízetlen szenyókat, akkor íme több, mint 30 ötlet, ami feldobja az ebédeket!
Kreatív szendvicskészítés
Sokféle íz, sokféle textúra: ettől lesz izgalmas és ízletes egy szendvics. Ha variálod a kencéket, zöldségeket, fűszereket és önteteket, soha nem lesz kétszer ugyanolyan szendvicsed – kivéve, ha valamelyik kombináció nagyon bejön, és direkt újra meg újra azt szeretnéd enni. :)
Hát így épül fel egy egészséges szendvics. (A kép klikkre nő, magyarul feliratoztam. :)) A Whole Living magazinban egy fantasztikus összeállítás jelent meg, 30 egészséges, kiadós, változatos és persze finom szendvicsről.
Ötletelés, inspiráció céljából is érdemes megnézni a képeket, de szerencsére a honlapon a recepteket is megosztották. A képeket a magazinból vágtam ki, a recepteket pedig a honlapról fordítottam nektek.
Mivel egy nagyon átgondolt, szépen fotózott és hasznos cikkről van szó, nem válogattam ki a csak vega recepteket, és kivételesen a húsosokat is megosztom, hiszen azok is a gyűjteménybe tartoznak és a húsokat más hozzávalókra cserélve azokból is lehet vega szendvics — ezeket az ötleteimet a receptek végére írtam. Tápláló, finom szendvicsekről van szó, tökéletesek reggelire, gyors ebédre, vagy csomagolva például egy piknikhez.
Fogadjátok szeretettel, és jó étvágyat! :) Minden kép klikkre nő! A receptek egy személyre szólnak, de minden könnyedén duplázható, triplázható. Van, ahol a krémek (babos, lencsés, stb.) több adagra is elegendők, ezeket jelzem.
Könnyen szállítható szendvics ötletek
1. Pulykás-zöldséges (536 kcal) (jobb oldali képen)
2 evőkanál hummusszal kenj meg két szelet teljes kiőrlésű kenyeret. Az egyik szeletre tegyél pulykahúst (10 dkg szeletelve), 1/4 kaliforniai paprikát felszeletelve, 1 cseresznyepaprikát, 2 evőkanál szeletelt lilahagymát, 1 evőkanál reszelt parmezánt, és egy evőkanál zöldborsócsírát. Fedd be a másik szelet kenyérrel.
Vega variáció: pulykahús helyett zsírszegény sajt vagy vegán felvágott.
2. Tonhalas-quinoás tekercs (167 kcal) (lenti képen a bal felső)
Fél csésze zsírszegény joghurtot keverj össze 1-1 evőkanál aprított mentával és petrezselyemmel, egy zúzott gerezd fokhagymával. Ízesítsd sóval és borssal. Két evőkanálnyit kenj a teljes kiőrlésű tortilla tekercsre, tegyél rá 1/4 konzerv lecsöpögtetett tonhalat, 1/4 csésze főtt quinoát, 1 teáskanál kapribogyót és fél citrom reszelt héját. Tekercseld fel.
Vega szendvics variáció: tonhal nélkül, valamilyen más kencével, pl. hummusszal.
3. Pulykás-sajtos szőlővel (561 kcal)
1 15 centis teljes kiőrlésű baguette-et felezz el, egy evőkanál olívaolajjal locsold meg, s pirítsd meg egy picit. Az egyik felére tegyél 1 szelet svájci sajtot, 2-3 endívia levelet, szeletelt pulykasongát, néhány evőkanál felezett szőlőt. Borssal ízesítsd, majd tedd a tetejére a másik fél baguette-et.
Vega szendvics variáció: a pulykasonkát almaszeletekre lehet cserélni, mind a szőlőhöz, mind a sajthoz jól illik.
4. Céklás-hummuszos (492 kcal)
Először a céklát kell megpirítani. Egy zöldjeitől megszabadított, megmosott, közepes céklát kenj be olajjal, sózd, borsozd, és alufóliával lefedett tepsiben 220°C-on süsd 45-60 percig. Amikor már meghült, hámozd meg és szeleteld fel. 2 evőkanál hummuszt kenj 2 szelet teljes kiőrlésű pirítósra, az egyik szeletre tedd a céklát, morzsálj rá 2 evőkanál feta sajtot, és fél csésze aprított (vagy bébi) rukkolát. Tedd rá a második szelet kenyeret.
5. Articsókás-babos (310 kcal)
Egy közepes serpenyőben melegíts fel 2 evőkanál olívaolajat. Fél gerezd zúzott fokhagymát egy percig piríts rajta. Fél csésze bébispenótot (vagy apróra vágott leveles spenótot) dobj rá, és 2 perc alatt fonnyaszd meg. Sózd, borsozd. Negyed csésze összetört főtt fehérbabot (konzerv) kenj egy szelet pirított teljes kiőrlésű kenyérre, tegyél rá 3-4 boltban vett pácolt articsókaszívet felezve, rakd tá a spenótot, majd fedd be egy másik szelet pirított kenyérrel.
6. Pirított sonkás (531 kcal)
2 szelet prosciutto-t (vékony olasz sonkát) tépkedj négybe, és egy vékonyan beolajozott sütőlapon süsd 200°C-on 9 percig, amíg ropogós nem lesz. Félidőben fordítsd meg. 2 szelet magos kenyeret piríts meg, az egyikre tegyél egy 2 szelet salátát, 2 karika paradicsomot, és 1/4 szeletelt avokádóhúst. A tetejére tedd a sonkát, sózd-borsozd, és mehet rá a másik kenyérszelet.
Vega szendvics variáció: használj szeletelt füstölt sajtot a sonka helyett, vagy vegán sonka-jellegű szeletet.
7. Avokádó & cheddar sajt (440 kcal)
1/4 avokádóhúst keverj össze egy evőkanál olívaolajjal és egy gerezd citrom levével. Sózd-borsozd. Kend az avokádókrémet egy szelet kenyérre, tegyél rá cheddar sajtot, 3-4 felezett koktélparaicsomot, 1/4 szeletelt lilahagymát, és fél csésze csírát. Mehet rá a második kenyérszelet.
8. Tabbouleh & feta (167 kcal)
1 teljes kiőrlésű pitát piríts meg. Töltsd meg a következőkkel: fél csésze kész tabbouleh, 2 evőkanál fetasajt, 2 szelet saláta, 2 evőkanál friss petrezselyem. Tabbouleh helyett más pástétomot, krémet, vagy pl. hummuszt is tehetsz bele.
9. Grillcsirke diópesztóval (511 kcal)
A pesztóhoz: egy csésze friss petrezselyem (tömve, nem lazán), 2 evőkanál pirított dió, 2 evőkanál reszelt parmezánsajt, 1 gerezd aprított fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál extra-szűz olívaolaj, só & bors. A hozzávalókat turmixgépben keverd krémesre. 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret vegyél elő, egy-egy evőkanál pesztóval kendd meg őket. Tegyél az egyik kenyérre 5 deka szeletelt sült csirkehúst (pl. grillcsirkéről, vagy hétvégi maradékból), 2-3 radicchio levelet, egy evőkanál parmezánforgácsot és fél citrom héjával szórd meg. Fedd le a másik szelet kenyérrel.
Vega szendvics variáció: hagyd ki a csirkét, tehetsz bele szeletelt mozzarellát helyette.
10. Mézes kecskesajtos (387 kcal)
1 teljes kiőrlésű angol típusú muffint felezz el és piríts meg (nyugodtan használhatsz helyette 2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret is). Kend meg mindkét felét 1-1 evőkanál kecskesajttal, szórd meg 1/4 csésze aprított-pirított dióval, 3-4 friss bazsalikomlevével, és csurgass rá 2 teáskanál mézet. Kecskesajt helyett juhsajttal vagy más, kenhető sajttal is kipróbálhatod, ha túl erős lenne a kecske-íz. :)
Kiadós, laktató szendvics ötletek
11. Szardíniás-tojásos (530 kcal)
2 szelet magos kenyeret piríts meg. Locsold meg a szeleteket egy evőkanál olívaolajjal, majd tegyél az egyikre 3 felezett szardíniát, 3-4 szelet salátát, 1 szeletelt főtt tojást, 5 felezett olívabogyót, 1/4 szeletelt lilahagymát és egy szelet citrom levével csöpögtesd meg. Tedd rá a másik szelet kenyeret.
Vega variáció: hal nélkül, pl. avokádóval.
12. Csirkés-mandulás-barackos (241 kcal)
A csirkesalátához: Közepes vízben forralj vizet. 15 deka csirkemellfilét sózz-borsozz, és ha felforrt a víz, tedd bele a filét, és 8-10 perc alatt főzd meg. Vedd ki és hagyd kihűlni, ha kihűlt, vágd apró kockákra. Egy tálban keverj össze néhány evőkanál zsírszegény joghurtot egy teáskanál dijoni mustárral, egy evőkanál aprított snidlinggel, 2 evőkanál aprított aszalt sárgabarackkal és 2 evőkanál darabolt, pirított mandulával. Keverd a joghurtos keverékbe a csirkehúst, és kóstold meg, hogy kell-e még sózni, borsozni. A szendvicshez 2 szelet magos kenyeret piríts meg, az egyikre tegyél 3-4 szelet salátalevelet, majd a csirkesaláta felét, végül mehet rá a másik szelet kenyér. A maradék csirkesalátából készíts másik szendvicset, vagy tedd el másnapra. :)
Vega szendvics variáció: a saláta csirke nélkül, vagy semleges ízű, kockára vágott sajttal, esetleg ízlésed szerint fűszerezett tofuval helyettesítve.
13. Mogyoróvaj & méz (565 kcal)
Piríts meg 2 szelet magos kenyeret. 3 evőkanál mogyoróvajjal (vagy mandulavajjal) kend meg őket. Az egyiken 4 szelet almát rendezgess el, majd 1 teáskanál mézzel csurgasd meg. Mehet rá a másik kenyérszelet.
14. Mentás-lencsés (312 kcal)
A párolt lencséhez: 1 csésze szárított zöldlencsét 1 apróra vágott salottahagymával (vagy néhány evőkanál apróra vágott vöröshagymával), 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1 szárított babérlevéllel együtt tegyél egy mélyebb lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje (kb. 6 centivel felette legyen a víz teteje). Forrald fel, és főzd kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Szűrd le a folyadékot, vadászd ki a babérlevelet, sózd-borsozd a lencsét, majd keverj bele 1 teáskanál vörösborecetet és 2 teáskanál olívaolajat. 1 teljes kiőrlésű pitát piríts meg, egy evőkanál olajjal kendd meg a felszínét, majd töltsd meg a párolt lencse negyedével, 5 felezett koktélparadicsommal, 2 evőkanál zsírszegény joghurttal és 2 evőkanál friss mentalevéllel. A lencsekrém ennél a receptnél ugyanaz, mint a 22-es szendvicsnél, a maradékot felhasználhatod ahhoz.
Szendvics ötletek reggelire (is)
15. Rántottás tekercs (251 kcal)
Készítsd el a rántottát: 1 teáskanál extra-szűz olíva olajat hevíts fel egy serpenyőben, és 2 felvert tojást süss rajta kb. 30 másodpercig. Adj hozzá 1/2 csésze (kb. egy nagy marék) aprított spenótot, sózd, borsozd, és két percig kevergesd, amíg megfő. Vedd le a tűzről, keverj bele egy evőkanál aprított bazsalikomlevelet. Tedd a rántottát teljes kiőrlésű tortillába, és tekerd fel.
Vegán szendvics variáció: próbáld ki tofurántottával!
16. Sonkás-meggyes (396 kcal)
2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenj meg 1-1 teáskanál savanykás meggylekvárral (vagy ribizlivel vagy áfonyával, vagy amid van). Az egyik kenyérre tegyél néhány szelet endíviát, szeletelt sonkát és parmezánforgácsokat. A másik kenyérszeletet tedd a tetejére (lekvárral lefelé :)).
Vega szendvics variáció: sonka helyett vékony szelet camembert, vagy bármilyen más sajt, ami jól megy a savanykás gyümölcsökhöz.
17. Epres-ricottás (338 kcal)
Egy teljes kiőrlésű zsemlét vágj félbe, és mindegyik szeletet kenj meg 1-1 evőkanál friss ricottával. 3 epret moss meg és szeletelj fel, rakd a ricottára, 2 teáskanál mézzel csurgasd meg, és kevés borsot is szórj rá, hogy kiemelje az ízét.
18. Szedres-túrós (191 kcal)
Egy teljes kiőrlésű bagelt felezz el, csak az egyik felére lesz szükség. Kend meg 1/4 csésze (néhány evőkanál) zsírszegény túróval, tegyél rá kb. 8 szedret, és csipetnyi fahéjjal ízesítsd.
19. Spárgás-lazacos (359 kcal)
5 deka bőrnélküli lazacfilét sóval, borssal ízesíts, majd tedd lobogó, forró, sós vízbe, és közepes hőmérsékleten 5-7 perc alatt főzd meg. Darabold fel. Egy teljes kiőrlésű, 18 centis baguette-et vágj félbe, pirítsd meg, és kend meg 2 evőkanál kecskesajttal. Az egyik szeletre tedd a lazacot, 3 szelet párolt, hosszában félbevágott spárgát, egy gerezd citrom levével csöpögtesd meg. Tedd rá a másik fél baguette-et.
Vega szendvics variáció: helyettesítsd a halat olyan zöldséggel, amihez megy a spárga és a kecskesajt is, pl. uborka, vagy amit szeretsz. :)
20. Babos tekercs (705 kcal)
Készítsd el a babot (1,5 csésze lesz belőle): egy közepes serpenyőben melegíts fel 1 evőkanál extraszűz olívaolajat, és 5 percig piríts rajta egy gerezd zúzott fokhagymát és 1 apróra vágott salottahagymát (vagy néhány evőkanál vöröshagymát, ha nincs salottád). Adj hozzá 1/4 teáskanál szárított oregánót, és 1 konzerv feketebabot (levével együtt), sé forradl fel. Egy fakanállal püréstsd a babot, és főzd addig, amíg elfő a leve és besűrűsödik (2-4 perc). Sóval, borssal ízesítsd. Néhány evőkanálnyi babkrémmel kenj meg egy teljes kiőrlésű tortillalapot, tegyél rá 2 evőkanál túrót, 1/4 szeletelt avokádót, 3-4 jalapeno paprikát (attól függően, hogy bírod-e a csípőset :)), és 1 evőkanál friss koriandert. Tekerd fel.
Szendvics ötletek ebédre
21. Csirkés-fetás (469 kcal)
2 szelet magos kenyeret piríts meg. 5 deka grill csirkét apríts fel, tedd a kenyérre 1/4 szeletelt avokádóval, 2 evőkanál morzsolt fetával, 4 magozott olívabogyóval és fél csésze galambbegysalátával vagy madársalátával.
Vega szendvics variáció: a görögös ízvilághoz illik a paradicsom, cseréld erre a csirkehúst.
22. Lencsés-céklás (414 kcal)
A sült céklához: a sütőt melegítsd elő 220°C-ra. 1 megmosott, zöldjeitől megszabadított céklát kenj be 1 teáskanál olívaolajjal, sózd, borsozd, és tedd egy tepsibe. Alufóliával tekerd le, és 45-60 percig süsd, amíg puha nem lesz. Ha kihűlt, hámozd meg és szeleteld fel.
Amíg a cékla sül, készítsd el a lencsét. 1 csésze szárított zöldlencsét 1 apróra vágott salottahagymával (vagy néhány evőkanál apróra vágott vöröshagymával), 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1 szárított babérlevéllel együtt tegyél egy mélyebb lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepje (kb. 6 centivel felette legyen a víz teteje). Forrald fel, és főzd kb. 20 percig, amíg a lencse megpuhul. Szűrd le a folyadékot, vadászd ki a babérlevelet, sózd-borsozd a lencsét, majd keverj bele 1 teáskanál vörösborecetet és 2 teáskanál olívaolajat.
2 szelet magos kenyeret piríts meg, kenj rájuk 1-1 evőkanál kecskesajtot. Az egyik szeletre tegyél a szeletelt céklából, néhány evőkanálnyit a lencséből, és borsócsírával díszítsd, majd mehet rá a másik szelet kenyér. A lencsekrém ennél a receptnél ugyanaz, mint a 14-es szendvicsnél, a maradékot felhasználhatod ahhoz.
23. Fűszeres marhahúsos (465 kcal)
1/2 répát pucolj meg és vágj julienne-re. 1 evőkanál olajjal csurgass meg egy kettévágott, megpirított teljes kiőrlésű baguette-et. Tedd rá a répát, 6 szelet uborkát, 5 deka grillezett steak-et, 1 szeletelt csípős paprikát, és 2 evőkanál friss korianderrel szórd meg. Mehet rá a második szelet baguette.
Vega szendvics variáció: steak helyett párolt gombaszeletek, ahhoz is jól megy a csípős.
24. Káposztasalátás sertéshúsos (327 kcal)
1/2 csésze csíkokra vágott káposztát (lehet vegyesen lila és fehér) locsolj meg fél teáskanál fehérborecettel, 1 teáskanál olajjal, sózd, borsozd. 2 szelet rusztikus magos kenyeret kenj meg összesen egy evőkanál magos mustárral. Az egyik szeletre tegyél szeletelt sertéshúst vagy sonkát, majd tedd rá a káposztasalátát és a másik szelet kenyeret.
Vega szendvics variáció: sertéshús helyett használj sajtot, jól megy hozzá a mustár és a káposztasaláta is.
25. Grillparadicsom & mozzarella (140 kcal)
15 deka koktélparadicsomot rendezgess el egy tepsiben, locsold meg 2 teáskanál olívaolajjal, sózd, borsozd, és 220°C-os sütőben 20-25 percig süsd meg, amíg jól meg nem sülnek. A paradicsomokat levükkel együtt tedd egy tálba, és hagyd kihűlni. Kapcsold be a sütőd grillfunkcióját (vagy ha a mikródnak van ilyenje, azt is használhatod!). 1/2 teljes kiőrlésű bagelt (vagy szelet kenyeret) készíts elő, 1-2 szelet friss mozzarellát tegyél a tetejére, és rakd be a grill alá, amíg a kenyér megpirul és a sajt elolvad. A tetejére mehet a sült paradicsom, és rukkolával tedd fel a pontot az i-re.
26. Fügés-pulykás (535 kcal)
2 szelet teljeskiőrlésű kenyeret pirítsd meg, és locsold meg a szeleteket összesen 1 evőkanál extra-szűz olívaolajjal és 2 teáskanál balzsamecettel. Az egyik szeletre tegyél egy nagy szelet svájci sajtot, 5 deka szeletelt sült pulykamellet (vagy pulykasonkát vagy más szárnyashúst), 3-4 szeletelt aszalt fügét, és szórd meg 2 evőkanál friss, aprított petrezselyemmel. Tedd rá a másik szelet kenyeret.
Vega szendvics variáció: hagyd el a húst, és tegyél bele egy kicsit több sajtot, vagy salátalevelet.
27. Grillzöldséges (450 kcal)
Előbb készítsd el a zöldségeket: 2 szelet spárgát, 2 nagy karika lilahagymát és 2 öt centis darab póréhagymát (hosszában félbevágva) tegyél egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olívaolajjal őket, sózd, borsozd, és 220°C-on süsd, amíg láthatóan meg nem grilleződnek (10-12 perc). Ha elkészültek a zöldségek, piríts meg 2 szelet kenyeret, egy-egy evőkanál friss ricottával kend meg őket, tedd rá az egyik szeletre a zöldségeket, aztán a másik szeletet.
28. Tojásos-sültpaprikás (335 kcal)
Közepes lángon melegíts meg 2 teáskanál olívaolajat egy serpenyőben. 1/2 gerezd aprított fokhagymát futtass meg rajta, amíg illatos nem lesz (kb. 1 perc). Adj hozzá fél csésze (egy nagy marok) bébispenótot vagy aprított spenótot, és fonnyaszd meg 2 perc alatt. Sózd, borzosd. Süss egy tükörtojást. 1 szelet magos kenyeret piríts meg, csurgasd meg olívaolajjal. Tedd rá a spenótot, a tükörtojást, és 2 aprított, grillezett paprikát (boltban üvegben kapható). Sózd-borsozd ízlés szerint.
29. Pácolt tofus-gombás (642 kcal)
6 szelet pácolt tofuhoz: 1/4 csésze rizsecetet 2 teáskanál szójaszósszal, 2 teáskanál barnacukorral, 1 zúzott gerezd fokhagymával és 1/4 teáskanál csilipehellyel keverj össze. Egy zacskó (kb. negyed kiló) tofut vágj hat szeletre, ezeket rendezd el egy lapos tálban, öntsd nyakon a páccal, és 2 óráig vagy egy éjszakáig hagyd érlelődni.
Egy nagy gombát (szára nélkül) kenegess meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és hanyatt (a lemezeivel felfelé) tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, 220°C-on süsd 18-20 percig, amíg meg nem puhul. Ha kihűlt, szeleteld fel. 1 teljes kiőrlésű, 18 centis baguette-et vágj félbe, piríts meg. Az egyik szeletre tedd a gombát, egy maréknyi nyers spenótot, és 2 szelet pácolt tofut, majd mehet rá a második szelet baguette.
30. Grillcsirke és mangó (a legelső képen)
Kence ötletek
1. Avokádókrém: 1/4 avokádóhúst pürésíts 1 teáskanál olívaolajjal, és 1 gerezd citrom levével. Sózd, borsozd.
2. Csípős hummusz: 2 evőkanál hummuszt keverj össze 1 teáskanál olívaolajjal, egy csipet csilipehellyel, sózd, borsozd.
3. Zöldfűszeres joghurt: 1/2 csésze zsírszegény (görög) joghurtot keverj össze 1-1 evőkanál aprított, friss petrezselyemmel, mentával, 1 zúzott gerezd fokhagymával, sóval, borssal.
4. Diós petrezselyempesztó: 1 csésze friss petrezselyem (tömve, nem lazán), 2 evőkanál pirított dió, 2 evőkanál reszelt parmezánsajt, 1 gerezd aprított fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál extra-szűz olívaolaj, só & bors. A hozzávalókat turmixgépben keverd krémesre.
Most te jössz!
Te melyiket viszed a legközelebb munkahelyi ebédre? Írd meg a kommentek között!
betti08075 mondta
Szia! Nagyon jók. A minap készítettem sült céklás-fetás krémet. Csak ajánlani tudom. Salátával vagy bármi zölddel finom és szemet gyönyörködtető. Nagyon szeretem az ötleteidet.Csak így tovább.
Bouton d or mondta
Hogy lehet hogy ere a bejegyzesre csak most talaltam ra? Nagyon nagyon szuper lett rengeteg otletet belole meriteni, piknikre; kirandulasra vagy csak egy sima reggelire. Koszi Via!
manokamoka mondta
Ez egyszerűen: TÖ-KÉ-LE-TES! Köszi a tippet!
Frances mondta
Zseniális összeállítás, nézegetni is gyönyörűség! Ki mondta, hogy egy szendvicsnek unalmasnak kell lennie?! :) Már csak amiatt is hálás vagyok érte, mert nekem reggel sajnos nem nagyon van étvágyam, de ha olyan kerül az asztalra, aminek nem lehet ellenállni, az sokat segít!
Tobber mondta
Hú, ezek finomak lehetnek! :) A 28-assal kezdem.
Kár, hogy a kenyér miatt vigyázni kell a szendvicsmennyiséggel, sok a szénhidrát benne…
Ami viszont így nagy húsfalóként is kedvenc kenyérrevaló, az a padlizsánkrém! :))
Hétvégén is összedobtam fél liternyit, sosem unom meg! :)
Via mondta
Annyira nem sok, ha vékony szeletet vágsz, és magosat, teljes kiőrlésűt választasz, annak alacsony a glikémiás indexe. Reggelire, ebédre még simán belefér, csak vacsira ne kenyerezz. :)
Kriszta mondta
Hát Kedves Via, le a kalappal, ismét egy remek összeállítás, sok-sok új ötlettel! Köszönöm!
Csak olvasom és olvasom, és nem bírok betelni vele, melyikkel is kezdjem, hmm… :D
Kedvencem a hummusz is, meg a cékla is, de eddig együtt nem kóstoltam, no majd most. :)
Külön köszönet ugyanannak a szendvicsnek a vega verziójáért, így a család is örülhet, és magamnak sem kell külön, valami mást készítenem.
Via mondta
Nagyon örülök, hogy tetszik! :) A vega ötleteket kicsit magamnak is írtam, mert hús nélkül egyébként tök jók azok a variációk is, kár lett volna kihagyni őket csak a hús miatt, ugye? :)