Már itthon is rengeteg “porból sütemény” kapható, muffinok, torták, sőt, még császármorzsa is (amit abszolút nem értek, mert elemeiből előállítani is ugyanannyi idő, mint a port megsütni…). Persze, jó gyors, és egyszerű, de sokszor házilag is ugyanannyi elkészíteni, és legalább tudjuk, mi van benne. Az I Am Mommy blog írója kidolgozott egy torta-mixet, ami nagyon jó gasztroajándék lehet. (Amerikában egyébként nagyon elterjedtek a cake mixek, egy csomó tortarecept úgy indul, hogy készíts el egy doboz ilyen vagy olyan tortát, és azt díszítsd fel ezzel meg azzal…) A tortához 5 tojás fehérje kell, így fehérjepusztítónak sem utolsó. Gyümölccsel, tejszínhabbal gyors desszert, de különböző krémekkel, pudinggal töltve is lehet tálalni — kinek milyen az ízlése vagy mihez van kedve. :) Sőt, szerintem még édesítetlen kakaóport is lehet tenni a mixhez, 2 evőkanál liszt helyett.
Hozzávalók 1 befőtthöz (1 tortához elég)
- 2 3/4 csésze finomliszt
- 1 3/4 csésze porcukor
- 2 teáskanál sütpor
- 3/4 teáskanál só
Mindent szitálj egy tálba, aztán töltsd egy befőttes üvegbe. Ezután már csak a címkét kell megírni, amin az instrukciók vannak.
További hozzávalók a mixhez:
- 3/4 csésze puha vaj (átválthatod evőkanálra)
- 5 tojás fehérje
- 1 csésze tej
- 2 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 tasak vaníliás cukor
- 1/2 teáskanál mandulakivonat
A vajat habosítsd fel, és egyenként add hozzá a tojásfehérjéket. Add hozzá a tejet, a vaníliát és a mandulakivonatot. Kanalanként adagolt hozzá a tortamixet. Két 24 centis tortaformát készíts elő, ebbe oszd el a kész masszát. Előmelegített sütőben 170°C fokon 20-30 percig (tűpróbával ellenőrizd!) süsd.
Recept & kép: I Am Mommy
laniko74 mondta
Sziasztok! Én Nigella féle palacsintatészta előre elkészített por változatáról hallottam idáig.
Első muffinomat- a gyorsan valami kellene a fiúknak elv alapján készítettem- túrós, mazsolás muffin volt. Ekkor még nem volt otthon semmilyen muffin formám, hát gondoltam lesz ami lesz, így őzgerinc formában sütöttem meg, utána felszeleteltem és egy adag sárgabarack lekvárt tettem mellé. Hogy ez muffin? Nem tudom, de a tészta alapreceptjén nem változtattam. Apukám azóta is ezt a változatot hajlandó megenni.
Via mondta
Szerintem a pasiknak mindegy a forma. :D Sütiben legalábbis. ;)
Green Zebra mondta
Nekem is rögtön Kaldeneker jutott eszembe. Itt a recept, már csak a képek miatt is érdemes megnézni. Nagyon guszta a sok aszalt gyümivel ez az ikeás befőttesüveg.
https://www.kaldeneker.hu/kaldeneker/blog/148-karacsonyi-ajandekotlet-az-uvegbe-zart-muffin.html
Via mondta
Szuper a link, köszi!
Renka mondta
Lehet hogy hülye kérdés, de a : 2 3/4 csésze = 2 és 3/4, vagy 2x 3/4?? Bocsánat hogy értetlen vagyok. :(
Via mondta
2 egész 3 negyed.
Renka mondta
Köszömöm. :$
nanica mondta
Én itthon Karácsony körül az egyik nagy rádióban hallottam a Kaldenekertől, ott muffint készített befőttes üvegbe. Én is megcsináltam, nagy sikere lett a család hölgytagjai között, főleg, hogy előtte nem voltak nagy muffinosak.
Elég a kedvenc receptünk száraz hozzávalóit üvegbe tenni, és egy kis útmutatást írni hozzá. A muffin azért hálás, mert lehet a sok különböző alapanyagot szépen rétegezni, így az üveg még a polcon is jól néz ki.
Via mondta
Igen, tényleg jól néz ki a diós-csokis aszalt gyümölcsös rétegzett finomság, bár ha jól sikerül, nem lesz sok ideje a polcon. :))
És valóban minden száraz-nedves recepttel működik! Kivéve a palacsintával, annak a száraz hozzávalója a liszt meg egy picike cukor. :D Azért kár a befőtt. :)))