Sütőpapírba, aztán alufóliába vannak csomagolva a fenti finomságok, a csomagokat azután parázsba ásva kell megsütni.
- Gombás csomag: szeletelt, pucolt gomba kevés sóval, rozmaringággal vagy kaporral (vagy más fűszernövénnyel) és darabolt fokhagymagerezddekkel, olívaolajjal meglocsolva. 20 perc alatt kész.
- Répás csomag: pucolt újrépák egy darabka vajjal, sóval, borssal. 18 perc alatt sülnek meg.
- Krumplis csomag: megmosott újrkumplicskák ízlés szerint kevés sörrel nyakonöntve (fél kiló krumplihoz fél pohár sör), vajjal, sóval, borssal. 20-25 perc, amíg elkészül.
Gyerekkoromban olyat is csináltunk, hogy nagyobb krumpli közepét kivájtuk karalébévájóval, ütöttünk bele egy tojást, visszatettük rá a kalapját, és úgy csomagoltuk be szorosan. :) A fenti három köret egy kis friss zöldsalátával teljes vega tábortüzes menü lehet, de húsevőknek elárulom, hogy anyu régen hasonló alufóliás kis “egységcsomagokat” készített csíkokra vágott csirkemellfilével, kevéske szalonnával, és vöröshagyma karikákkal, illetve a tojásos krumpliból kikapart krumpliközéppel. Ezeknek az volt az előnye, hogy nem kellett őket tartani a tűz felett, mint a nyársat, elvoltak magukban. Mindig úgy ellenőriztük, hogy kész vannak-e, hogy egyet kipiszkáltunk a parázsból, és ha nyers volt, még visszatoltuk, ha meg jó, kivettük a többieket is. :D
Még egy érdekesség: ezeket a csomagocskákat angolul “hobo packs“-nek hívják. :))
Kép: MS Living
rien mondta
Szia!
Egyre jobban kedvelem a blogod. :)
Most kezdtem pár napja a 30 napos rutinkiépítést és most épp a Google-on kerestem tippet tűznél sütögetésre vegi módra és mit dob ki az első oldalon? Ezt a bejegyzést. Szóval levontam a konklúziót: neked mindenre van ötleted. :)
Csak így tovább a bloggal és remélem jól fogjátok érezni magatokat Angliában, az ottani élethez is sok sikert kívánok! :)
Via mondta
Köszi, örülök, hogy itt vagy és olvasol, remélem, a folytatásban is velem tartasz! :)
Bb.Sophie mondta
Nagyon jó ötlet, javaslom majd a társaságnak mikor megyünk a Balatonra július végén. :) Úgyis mindíg gond van a kaja körül, h mit együnk (közösen dobunk össze rá).
Sztics mondta
Nagyon szuper grillezős ötleteket irsz, nyamnyam, de sajnos mi idén nem jutunk el olyan helyre ahol ilyesmire lehetőség lenne :( Kicsit irigykedem is, nem igazi nyár a nyár számomra grillezés, szalonnasütés vagy valami ilyesmi nélkül… De azért elmentem fejben az ötleteket jövőre, hátha ;)
Via mondta
Én is itthon fogom kivitelezni, sülhet minden a tepsiben, meg a grillserpenyőben (teflonos van, nagyon szeretem). A hangulat kedvéért lehet, hogy a kész kaját kicuccolom a közös kerthelyiségbe, irigykedjenek az illatoktól a szomszédok. :)
varga68 mondta
Úgy megtetszett az ötlet, összecsődítem a hétvégére a rokonságot és sütünk sok-sok adag Hobo-packs-ot! Ilyeneket még úgysem csináltunk! Köszi az ötletet:)
Via mondta
Hajrá hobók! :) Érezzétek jól magatokat!
lin mondta
Hu de jol hangzik! Mar meg is kivantam :) Ezt vajon el lehet kesziteni a faszenes barbecue suton is? Azon berakni a parazs koze? Vagy azon nem is olyan parazs keletkezik? Valaki probalta mar? Itt sajnos nem divat a tabortuz-rakas. Bocs, ha ez egyertelmu kerdes, nem nagyon ertek sem a bbq-hoz sem kulonosebben a sutes-fozeshez. Koszi :)
Via mondta
A szén mellé is berakhatod! :)
lin mondta
Koszonom :) Azt gondoltam ugy esetleg megeg, na ennyit ertek en hozza… De jo! Meg is van a hetvegi menu, Yum! remelhetoleg az ido is szep lesz. Koszi szepen :)
zeugma mondta
Ezek nagyon jók! A parázsban sütögetés remek dolog, sokkal izgalmasabb, mint a beltéri alternatívái, a végeredmény pedig nagyon finom. :-)
Ugyanez édesben: alma kalapját levágjuk, magházát kivesszük, a helyét megtöltjük valamivel, például palacsintába való túróval, majd kalap vissza, rá sütőpapír és alufólia, és az egész be a parázsba. Nálunk a “palacsintába való túró” sok tészta nélküli desszert receptjében szerepel, és tojás külön felvert sárgájával és fehérjével, meg cukorral és reszelt citromhéjjal készül. Nem tudom, máshol hogy szokás – esetleg írjátok meg, hadd tanuljak! :-)
Ja igen, az almába lehet tölteni kukoricadarából készült tejbedarát (keletebbre élőknek tejbegrízt ;-) ) is, enyhén sülve meglepően finom.
Másik érdekesség: a trópusi szigeteken hagyományos étel a pálmalevelekbe takart, parázsban vagy pálmalevelekkel fedett gödörben forró kövön sütött hal. Kókusztejjel locsolják meg – mint szinte mindet -, és mellé teszik a zöldségeket és fűszereket a levélbe. Állítólag nagyon jó az íze. Szerintem alufóliával is működik, és a kókusztejet is ki lehet váltani valamivel, mondjuk fűszerolajjal; a lényeg, hogy a hal ne száradjon ki.
Via mondta
A tejbegrízes tök jól hangzik (érdekes, nálunk is tejbegríz, de szerintem azért, mert anyu debreceni, és nem ért elég vazsi hatás :D).
A palacsintába a túrót tejföllel, cukorral kikeverve teszünk, mazsolával, citromhéjjal, vagy ezek helyett fahéjjal. :)) A tojásos verziót a rétesbe szoktam tenni.