Annyit írtam a grillreceptekről, hogy teljesen beindult a nyálelválasztásom, úgyhogy ma ez volt az ebéd. :) Nem is annyira recept, inkább inspiráció – és minden különösebb grillkütyük nélkül készült, beltéri konyhában (másom nincs).
Grillezett halloumi (e: halumi) (grillserpenyőn, kevés olajon pirosra sütve) tepsis krumplival (hasábra vágott héjas krumpli olajjal, sóval, majorannával összeforgatva, közé vágtam egy vörös- és egy lilahagymát, a grillhatás kedvéért), vajon párolt zöldségekkel (kell a hely a fagyasztóban a fagyinak :)), és friss zöldsalátával. Imádom, ha ennyiféle íz és textúra közül válogathatok, és minden falatra jut mindegyikből egy kicsi.
Vegyétek-egyétek a halloumi-t, mert isteni, egy dobozkányiból 7 szelet jött ki nekem, három felnőtt ennyi körettel bőven csurig eszi magát vele. :) Én az Aldiban vettem a miénket, 95% tehéntej és 5% juh- és kecsketej vegyesen, nem kecskeízű, de baromi finom. És nem olyan zsíros, mintha rántott sajt lenne. De sajt. És sült. Az a lényeg. :)
finci14 mondta
én csicseriborsó (konzerv)+paradicsom+rukkola+petrezselyem salátával és kuszkusszal készítettem a héten, szuper rapid tavaszi kaja <3
picifruzsi mondta
Most próbáltam ki, nagyon finom lett! Petrezselymes újkrumplival, paradicsomsalátával ♥
Via mondta
Egészségetekre! :)
seventyseven mondta
Én eddig nem hallottam róla, de kedden kipróbálom!!!! Köszi a tippet, Via! ;)
Dittygirl mondta
Ma mi is halloumiztunk, friss paradicsom-paprika-mozzarella salátával, tejfölös öntettel. Nagyon finom, és már az illatával-megjelenésével mediterrán hangulatot varázsol a teraszra!