Nem ám csak úgy feldobjuk a rácsra aztán meg megesszük. :) Meg lehet kenegetni mindenféle finomsággal a csöveket. Íme öt variáció, aztán ez alapján kísérletezzetek kedvetekre! A receptek és a kép forrása a Country Living magazin.
Az alap az az, hogy a kukoricacsöveket vékonyan meg kell kenni olajjal, és kb. 20 percig kell grillezni őket (közben forgatva).
1. Szarvasgombaolajos-fokhagymás-parmezános
(kedves Country Living, szerintem egyezzünk meg abban, hogy fűszerolaj, az gyakrabban van otthon ;))
2 gerezd zúzott fokhagymát keverj össze 2 evőkanál olívaolajjal és egy evőkanál citromlével. A grillezés utolsó 15 percében ezzel a keverékkel kenegesd a kukoricát. Ha elkészült, helyezd át egy tálra, és locsold meg a fűszerolajjal és jó adag reszelt parmezánsajttal.
2. Barbecue szószos
1/4 csésze bolti barbecue szószt keverj össze 3 evőkanál apróra vágott vöröshagymával, 2 evőkanál mézzel és ízlés szerinti mennyiségű sóval. A grillezés utolsó 3 percében kenegesd ezzel a kukoricát. A BBQ szósz egyébként fűszeres, ketchup alapú öntet, a neten sok magyar nyelvű receptet is lehet hozzá találni.
3. Fűszervajas
4 evőkanál puha vajat keverj össze 1 evőkanál friss, aprított petrezselyemmel, 1/2 teáskanál aprított kakukkfűvel és 1/2 teáskanál aprított zsályával, és 1/4 teáskanál sóval. Grillezés után kend át vele a forró kukoricát, és azonnal tálald. Természetesen más fűszerkombinációkkal is ki lehet próbálni. :)
4. Mexikói stílusú lime-os sajtos
Másfél csésze tejfölbe keverj 1 evőkanálnyi reszelt limehéjat (kb. 2 lime kell hozzá), 1/2 teáskanál őrölt köményt és egy csipet borsot. A grillezett kukoricát hagyd hűlni 3 percig, majd kenj rá a tejfölös keverékből, és morzsolj rá morzsolható sajtot (pecorino romano-t vagy cotija-t ajánl a cikk, de szerintem nem tör ránk a gasztrorendőrség, ha mást morzsolunk. :))
5. Juharszirupos-mustáros baconös
Vegáknak természetesen bacon nélkül készül. :) 1/4 csésze juharszirupot keverj össze 2 evőkanál dijoni mustárral és egy csipet szegfűborssal. A grillezés utolsó 3 percében kenegesd a kukoricát a szósszal. A sült baconszeleteket kockára vágva kell a szósszal megkent kukoricára szórni tálaláskor.
Kassz mondta
jujj épp ma akarunk kukoricát csinálni grillen:)
tavaly a sláger a fűszervajas (hasonló mint ami itt szerepel) volt a menő, fóliába csomagolva a sütőben sütve is nagyon nagyon finom:))
jobb mint a sima főtt szerintem, pedig az is a kedvencek közt van:)
V-vel:
vega vendégeket vársz vacsorára variálj valami vajasat:)))
Via mondta
Kivéve, ha vegánok! :D
VaniliaHime mondta
Barbecue ide, fűszervaj oda, a sima, édes, natúr kukoricának nincsen párja!
Via mondta
Naná, főleg főzve, de néha kell egy kis variáció, meg ha vega vendégeket vársz (nem tudom v-vel mondani) grillpartira, akkor mégse sima főtt kukoricával szúrod ki a szemüket, hanem kicsit spécibbel. :)