Csak mert sosem nyugszik az agyam… Az első eperkrémlevesnél eszembe jutott, hogy végülis semmi olyan alapanyag nincs benne, ami ne kerülhetne egy fagyiba – gyümölcs, tejszín, cukor… A keményítő se gond, a csokifagyimban is van. Úgyhogy a második eperkrémlevesnél pár merőkanálnyit félretettem, és a jégkrém-készítő formákba töltöttem. A végeredmény sikeres lett: hideg, gyümölcsös, édes. Szóval akkor mostantól bármilyen gyümölcsből lehet krémleves ÉS jégkrém is. Az eperkrémleves receptjét itt találjátok, teljesen ugyanaz a fagyi is, csak az állaga más. :) Fagylaltgépben is bizonyára szépen megfagyna a behűtött leves, úgy még krémesebb a végeredmény.
Hozzászólások
Szólj hozzá!
Házszabály
Ha új hozzászóló vagy, az első hozzászólásod moderálás alá kerül, és az elfogadásig nem publikus. A visszatérő hozzászólók bejegyzései automatikusan megjelennek.
A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)
aranyhaj mondta
Nagyon gondolkozom egy fagyigépen. Szerintetek érdemes venni egyet?
pookah mondta
jégkrémleves
Via mondta
Jóóóó.
PottomPanna mondta
Szuper, pont a múlt héten vettem az Ikeában ilyen pálcikás fagyi készítőt, és már épp ideje kipróbálni :D