Ez nem is recept, nincs mit írni róla: két, korábban már publikált receptből csináltam egy harmadikat. A vizes palacsintát sós verzióban készítettem el, és a paradicsomos X tészta töltelékével töltöttem meg (jelen esetben X = gomba), majd egy kevés sajttal a tetején meggrilleztem. Friss zöldséggel nagyon jó kis ebéd volt, és természetesen a tölteléke X mentén változhat ízlés és hűtőtartalom szerint, a paradicsomszószt lehet helyettesíteni tejszínnel. A cukkinis tészta szószával is jó lehet, füstölt sajttal a tetején… mmm.
Instagramon létrehoztam egyébként egy #mitesznekavegak taget, mert már kezdtem unni, hogy mindenki megkérdezi, hogy “ééés akkor ti mit esztek, füvet?”. Szóval ott lehet követni, hogy milyen füvet eszünk. :D
bigeye mondta
Nálunk a sós palacsinta tipikusan a maradékok felhasználásakor kerül elő. Így csak a tésztát kell megsütni és a hűtőben talált dolgokkal tölteni. A legnépszerűbb a “húsleves” zöldségei darálva (aki húst is tesz bele annak azzal). Ráadásul az öntetek függvényében még több a lehetőség pl: kapros-tejfölös-túrós, paprikás-hagymás-tejfölös….
Egyszer lasagne-t csináltunk belőle, mert rengeteg paradicsomos szósz maradt, és tortaformában rétegeztük a palacsintákat egy kis tejszínnel és sajttal felváltva, majd a sütőben egy kicsit megolvasztottuk a sajtot a tetején.
Hűű, de éhes lettem :)
Majti mondta
A héten vettem új palacsintasütőt. Rögtön ki is próbáltam. Végre nem ragadt le és mindenhol átsült:) Csak édeset csináltam, úgyhogy hétvégén ki kell próbálnom ezt a sós verziót is.
Via mondta
Örülök, hogy bevált! :)
Morino mondta
Ezt azért szerintem ellegelészne a legtöbb hardcore húsevő is. :)
Via mondta
A zöldségragus lasagne-mmal vállalom, hogy bármilyen avid húsevőt jóllakatok. A szárított füvet a nyusziknak tartogatom. :))
Enn mondta
Együtt érzek. Amikor valaki megtudja, hogy max. heti egyszer eszem húst, akkor is csak csirkemellet, és egyébként sem szeretem annyira akkor ledöbbenve kérdezi, hogy egyáltalán mit eszek!? Szerintem csak salátára meg tésztára tippelnének legtöbben :) Szóval tök jó ötlet, valószínűleg még ötleteket is el lehet lesni :)) A palacsinta meg nagyon jól néz ki, nálunk pár napja volt, igaz édes verzió, de bármikor jöhetne!
melarossa mondta
Via, gáz lenne, ha megkérdezném, mi az az instagram. Rákattantam, és mindjárt egy bejelentkező ablak jött. Onnan nem mertem folytatni. Mire jó?
Annyi mindent használsz a blog, facebook még megy, de itt elakadtam. Érdekelne, hogy miért más egy új felület.
Köszönöm, előre is.
Ui. Ez a palacsinta hétvégi menü lesz :)
Via mondta
Itt az Instagramos bejegyzés, olvasd el, remélem, kiderül belőle, hogy mi ez: https://www.urban-eve.hu/2012/06/05/instagram-gyorstalpalo/
melarossa mondta
Köszi Via, közben rájöttem, hogy hová kellett volna kattintanom.
Jó ötlet, hogy csinálsz egy vega étlapot, mi családilag igyekszünk átállni, egyenlőre minimálisra csökkentettük a húst, de néha elbizonytalanodom, mit is kellene enni és elég változatos-e. Én a reggelikkel, uzsonnákkal vagyok leginkább bajban, hogyan váltsam ki a szalámis zsemléket. (a sajt-kőrözött verzió már uncsi).
Via mondta
A blogom teljes Gasztro része vega, szóval azt is belinkelhetném, de az Instán azt is lefotózom, amit nem én főztem, úgy izgibb. :)
A sajt-körözött persze, hogy uncsi, bár szerintem a szalámis zsemle is. :) Variáld kenőkékkel (tojáskrém, padlizsánkrém, ajvár, hummus), zöldségekkel, és persze a sajt se legyen egyféle, a körözöttet is ízesítheted, fűszerezheted máshogy. Kombinálhatod mindig más zöldséggel, csírákkal. További 30 variáció itt: https://www.urban-eve.hu/2011/03/18/meno-szenyok/
A tojás reggelire annyira kézenfekvő és változatos! Lágy, buggyantott, főtt, tükör… plusz omlett nyolcmillió variációban: gombás, spenótos, sajtos, hagymás… Nézd végig a megint hétfőket, az ottani összes reggeli/nasi is vega. :) https://www.urban-eve.hu/tag/megint-hetfo/
pommepomme mondta
Ez azért egy elég gusztusos fű. :)))