Roppant kiszámítható vagyok. Hó –> krémleves! Ma éppen borsós, csodás, zöldszínű… Gyönyörködtem benne egy ideig az evés előtt. Mennyiségeket, mivel bedobálós levesről van szó, szokás szerint nem írok, most is bátorítok mindenkit az improvizálásra, variálásra!
Olaj és vaj keverékén vöröshagymát (kb. egy negyedet) dinszteltem, megfuttattam rajta a fagyasztott zöldborsót (kb. negyed kiló), sóztam, borsoztam, fedő alatt pároltam. Két ponton lehet variálni a készítés során, az egyik a sűrítés, a másik a felöntés. Sűríteni lehet úgy, hogy leszórod egy kanál liszttel vagy keményítővel, hozzáfőzöl krumplit, vagy ha hígan szereted, akkor el is hagyhatod ezt a lépést. Felönteni tejszínnel, tejjel is tudod, de ha van maradék zöldséglevesed vagy húslevesed, az is mehet bele. És persze a fűszerezést is alakíthatod. (Három ponton lehet variálni… senki sem számít a krémlevesvariációkra!) Petrezselyemmel klasszikus, mentával frissítő. Turmixold össze, majd engedd fel olyan sűrűre, amilyenre szeretnéd, maximum utánafűszerezel – egészen főzelék-állagú is lehet, úgy is finom. :) Tálaláskor feltétnek kerülhet bele tejföl, joghurt, ropogtatnivalónak pedig mandula, dió, de természetesen sajt vagy kruton is. A fotón levő tejjel, petrezselyemmel, joghurttal és dióval készült.
Az eddigi receptjeim képes katalógusát itt találjátok, mindegyik kipróbált, bevált, könnyen elkészíthető. :)
flyingbride mondta
“senki sem számít a krémlevesvariációkra!” ezen jót röhögtem ;)
Andyca mondta
Hatalmas felfedezést tettem a képes katalógust nézegetve… Azt hiszem, ilyen tányérjaink vannak nekünk is:))
Ikeás?
A napokban kipróbálom, mi mostanában zellerkrémlevest csináltunk, de az nekem kicsit erős.
Via mondta
Hú, a zeller is a kriptonitom. Csak a halványítót szeretem a gyökeret nem! :)
Igen, DINERA, imádom őket. :)
Andyca mondta
Megcsináltam, nagyon finom lett:)
Mi a barnával felesbe vettük, nagyon jól mutatnak tálalva<3
Kriszta mondta
Jelentem, leves megfőzve, ez volt a mai vacsi és ez lesz a holnapi ebédem is. Isteni finom lett!
Köszi Via az ötletet!
Firehorse mondta
A burgonya vagy zöldborső krémleveshez , gyufára vágott olivaolajon tökmagokkal pirított sárgarépát eszünk feltétnek
Anyatigris mondta
Én a borsó főzővizébe fokhagymát, petrezselymet teszek és kéksajtot adok hozzá a turmixolás előtt. Fokhagymás olivás pirított kenyérkocka jár hozzá.
Via mondta
Az is jó lehet! :)
terika mondta
Ez a Recept index idáig valahogy elkerülte a figyelmemet … csuda klassz dolgokat raktál bele :)
Via mondta
A lényeg, hogy most megvan. :) Böngéssz nyugodtan!
Csipike mondta
Hmm, akkor azt hiszem, a múltkori kukoricakrémleves mintájára csinálom meg valamikor. A zöldborsókrémleves a gyengém, pedig pont nem nagyon kéne zöldborsóznom, de talán néha belefér :)
Köszi Via az extra motiválást a levesfőzésre (szeretem őket, de lustaságom győzött eddig, pedig tényleg nem nagy cucc, a főzésről meg még papírom is van, szóval nincs több kifogás és nyafogás).
Via mondta
A levesfőzést levetkőzésnek olvastam. :DDD Arra is motiváljalak? :D
pitypang mondta
Már régóta játszadozom a gondolattal, hogy elkészítem, de valahogy eddig elmaradt. Amint végzek a vizsgáimmal, nekilátok. Addig is küldhetnétek fénypostán! :)
nogara mondta
Hohó, Égi jel! Épp most morfondíroztam rajta, hogy igazán fel kéne emelnem a fenekem és feltennem egy adag borsólevest főni (ilyenkor tanulós estéken általában ezt kívánom meg), de hogy ez most mennyivel izgalmasabban hangzik a mezeinél! :D Köszi az ötletet, menten kipróbálom ;]