Több, mint két évtizeddel ezelőtt már itthon is nagy divat volt a sulibüfében színes cukorkarkötőket és -nyakláncokat venni. Én meg sosem ettem egyiket sem (hülye ízük volt, és a tömény cukrot soha nem szerettem), de nagyon tetszett a pasztell-színük. Darla, a Bakingdom kreatív sütőhölgye habcsók-“tésztából” álmodta újra a cukornyakláncot, ezt már sokkal szívesebben megrágcsálnám. :) Vékony végű habzsákból nyomott apró habcsók karikákat a sütőpapírra (összesen háromszor nyomta körbe ugyanazt a karikát, így lett kellő vastagsága), majd kiszárította őket, és felfűzte gumiszalagra. A teljes recept fázisfotókkal itt olvasható el – színezéknek természetes anyagokat is lehet használni, de csupa fehérrel is szépen mutathat!
Nem a gasztronómia csúcsa, és elég pepecs munka (konkrétan a habzsákozás nem is, inkább a több napos szárítás), de szerintem ezek a “cukor”-ékszerek bármilyen lányos szülinapi partin, babaváró bulin vagy lánybúcsún nagy sikert aratnának, főleg, mert a színeket az eseményhez lehet hangolni.
Norewa mondta
Zseniális! Tutira csinálok egyet a barátnőm lánybúcsújára :)
Via mondta
Ha már nekiállsz, ne csak egyet csinálj. :) Elég “szapora”, kijön belőle sok lánc/karkötő! Ha nem harmincan vagytok a lánybúcsún, mindenkinek is juthat.
Norewa mondta
Nem valószínű, hogy harmincan leszünk, szóval ezek szerint jut majd mindenkinek. Nagyon menő!