A képlet a következő: Éhes vagyok + hideg van -> sütős kaja.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 1 cukkini
- 2-3 közepes krumpli
- só, bors, olívaolaj
- tejföl (plusz joghurt, opcionálisan)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- reszelt sajt

Variációk:
- sajtos-tejfölös cucc nélkül köretként valami más mellé (húsevőknek :))
- krumpli helyett padlizsánnal és/vagy paradicsomkarikákkal készül, és rizs és saláta jár mellé.
Nagyban gondolkodtunk,hogy mi legyen a vacsi és valami hús mentes,krumplis dologra gondoltunk így lett ez, nagyon köszönjük :)
én ennek a receptnek a szószával vegánosítottam, és úúúú, annyira finom lett, hogy szerintem nem vegánoknak is kár lenne kihagyniuk! nem bírtam abbahagyni az evést és most moccani alig bírok :)
https://kreacica.blogspot.hu/2008/11/csben-slt-zldsg.html
mennyiségeket sajnos nem ír, de a zab- és rizstejszínek 200ml-sek szoktak lenni, az Via adagjához szerintem jó, és a (kevéske) szerecsendiót, illetve a rengeteg sörélesztőpelyhet ki ne hagyjátok belőle! :)
En neha kicsit vastagabbra szelem, es olivaolajon szeletenkent megfuttatom-megpiritom, idoigenyesebb de sokkal finomabb. Viszont krumplit nem teszek bele, igaz mi koretkent szoktuk enni.
Isteniii!!! :) Nem álltam meg ÁV-ig, kipróbáltam most. Egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom (a Kedves pedig nem szereti a cukkínit, úgyhogy mind az enyém! :D). Bár azt hiszem, ezt a tejfölös-sajtos cuccot majdnem minden zöldségen imádnám így megsütve :) úgyhogy fogok is még kísérletezni. Köszi a tippet! :)
Nos, vmi hasonlót készítettem. Inkább “mindent-bele-rakott-krumpli” lett, mert volt még itthon egy-két dolog, és krumplit is előre megfőztem. Krumpli-cukkini-répa-tojás rétegek (egy pici majoranna a zöldségekre), tetejére fokhagymás tejföllel. A 3 éves húzta a száját (nem mindig szereti az új dolgokat, de azért próbálkozom), az 1 éves megette, szerintem nagyon finom volt. 3-ból 2, szerintem jó arány. :)
•sajtos-tejfölös cucc nélkül köretként valami más mellé (húsevőknek :)) javítnám, a CUCCAL EGYÜTT húsevőknek :-) áhhh, imádom a cukkinit, néha tészta helyett nagyn vékonyra szelve lasagnába is teszem, aki husis próbálja ki! :-D
Az a gond ,hogy a cukkinit soha semmilyen formaban nem szerettem, de igy krumplival, meg tejfollel ,meg foghagymaval es sok-sok sajtal talan el is felejtenem mit eszek. Egyebkent en sem tudom mi bajom vele, hiszen joforman ize sincs, illata sincs, megsem birom.
Hát szerintem van, én pont azt imádom benne :) De lehet, hogy Te meg akkor pont ezért nem szereted, mert olyan se íze se bűze. Én a mozzarellával vagyok így. Minek egyek olyat, aminek fura az állaga és se íze, se bűze :P
Egyszer, ha lehetőséged van rá, próbáld ki a buffala mozzarellát. Az eredeti mozzarella ugyanis bivalytejből készül, nem ilyen gumírozott fehér izé, mint amit mozzarella néven árulnak. Rá se fogsz ismerni, valami állati finom!
Jól hangzik. Esetleg tudsz tippet adni, hogy hol lehet beszerezni ilyet? :)
Spéci delikáteszekben, pl. Culinaris. De ne arra az árra számíts, amit a másiktól megszoktál. :) Bivalyból kicsit kevesebb lófrál, mint tehénből. :D
Rendben :D Majd valamilyen különleges alkalomra akkor ^^ Köszi!
Megértem, én a padlizsánt nem szeretem, főleg az állaga miatt és a spárgát, jájfúj! Pedig az utóbbinak aztán tényleg alig van íze.
Huh, hát ez nagyszerű! :) Egyszerű és nagyszerű. Köszi! Az államvizsga után tuti bevásárolok hozzá :)
Köszi a receptet! Pont van itthon hozzá minden, el is készítem. :)
Uramég, ez az!!!
Nyári melegben, szurtosan, mezítláb, éhesen ettem hatalmas adag kovászos uborkával Nagyikámnál, de mivel kicsi voltam, nem kérdeztem meg mit ettem, csak toltam befelé. Nem tudtam beazonosítani, csak a fények, az illatok-ízek maradtak meg, ahogy nézi miként eszem. Már jó ideje nem tudom megkérdezni – de most itt van! Az egyik legélőbb emlékem a Nagymamámról!!! Köszönöm!!!
Ezt megkönnyeztem. Én köszönöm. ♥