Ez a recept is Vikitől származik, mint a 2 órás kenyér — Viki jól főz, és pont. :) A zöldborsófőzeléket így szeretem a legjobban: nagyon tejes, nagyon krémes. Feltétnek mehet hozzá ízlés szerint bármi — én magában is imádom, de grillezett sajttal is szuper. (Jó, mondjuk mi nem az? :D)
ÍGY KÉSZÜL: 2 dl tej & 2 dl vízben felteszek főni egy nagy zacskó fagyasztott zöldborsót (450-750 g, a folyadékot még lehet utána pótolni, ha nem lenne elég szottyos). Fűszerezem: sózom, borsozom, megszórom szárított zöldségkeverékkel (natúr ételízesítő), és mehet bele friss petrezselyem és kicsi piros paprika is. Ha megfőtt, megpuhult (nem kell neki sok), akkor kikeverek 2 dl tejszínt 1-2 evőkanál liszttel (diétától függően lehet teljes kiőrlésű, tönköly, vagy amit használsz), majd ezzel felöntöm a főzeléket és felforralom. Kész!
Nagyon finom lett, köszönöm!
Via, egy kismamának ilyen receptet mutatni… Persze, hogy megfőztem, persze, hogy belekóstoltam, persze, hogy nem bírok leállni, mielőtt megeszem az egészet… :)
Nincs bűntudatom, ez egészséges kaja. :)) Jó étvágyat, egészségedre!
Egészséges, de/és roppant kalóriadús:-) De én is imádom, bár nálam nem így készül, én anyától máshogy tanultam.
Nem a cornflakes-re gondoltam.Azt hiszem félreérthetően fogalmaztam:)
Mindjárt kész a főzelékem.Végül a kukoricalisztet választottam, kíváncsian várom milyen lesz így.:)
Ez a recept működhet kukoricaliszttel? Vagy a kukoricapehely jobb lenne ebbe?
Pehely alatt a cornflakes-re gondolsz? Azzal ne főzz főzeléket, de a lisztet kipróbálhatod a tejszínbe. :)
Én zöldborsólevest főztem nemrég, de a következő a főzelék lesz :) Kipróbálom majd így is, én másképp szoktam (ahány ház, annyi szokás :)) Anno én is beültem a veteményesbe a borsó sorok közé és úgy szemezgettem, hasfájásig (az kb. 2 sor borsó volt) :) de nem érdekelt, hogy utána fetrengtem, de akkor is megérte, nyamm nyamm :D mostanában csak a fagyasztott borsót szoktam eszegetni egyenesen a fagyóból :D
Ez most nekem is nagyon jól jött… pont most gondoltam rá, hogy jó lenne egy kis főzeléket enni és puff, itt van. :D Ki is próbálom nemsokára. :D
én a friss borsót – pláne ha zsenge – nem főzöm, csak kevés vajon vagy olivaolajon kis vízzel párolom, na meg egy kis petrezselyemmel. Amikor kész, mehet rá a liszt (picit pirítani), aztán tejcsi és víz ízlés szerint. Nekem így „borsósabb” az íze :-)
Én a frisset legszívesebben nyersen eszem marokszámra. :D (Gyerekkoromban egyszer hasfájásig ettem. Az nem volt jó. De amíg nem fájt, addig igen. :))
Ú, Via, te tényleg gondolatolvasó vagy!:) „Szakácsművészeti” fejlődésemnek pont ez lett volna a következő állomása. Vajon üveges zöldborsóval is működik?
Igen, csak csepegtesd le alaposan. :) És természetesen frissel is működik majd tavasszal!