Ez a recept is Vikitől származik, mint a 2 órás kenyér — Viki jól főz, és pont. :) A zöldborsófőzeléket így szeretem a legjobban: nagyon tejes, nagyon krémes. Feltétnek mehet hozzá ízlés szerint bármi — én magában is imádom, de grillezett sajttal is szuper. (Jó, mondjuk mi nem az? :D)
ÍGY KÉSZÜL: 2 dl tej & 2 dl vízben felteszek főni egy nagy zacskó fagyasztott zöldborsót (450-750 g, a folyadékot még lehet utána pótolni, ha nem lenne elég szottyos). Fűszerezem: sózom, borsozom, megszórom szárított zöldségkeverékkel (natúr ételízesítő), és mehet bele friss petrezselyem és kicsi piros paprika is. Ha megfőtt, megpuhult (nem kell neki sok), akkor kikeverek 2 dl tejszínt 1-2 evőkanál liszttel (diétától függően lehet teljes kiőrlésű, tönköly, vagy amit használsz), majd ezzel felöntöm a főzeléket és felforralom. Kész!
Amsel mondta
Nagyon finom lett, köszönöm!
NSDetti mondta
Via, egy kismamának ilyen receptet mutatni… Persze, hogy megfőztem, persze, hogy belekóstoltam, persze, hogy nem bírok leállni, mielőtt megeszem az egészet… :)
Via mondta
Nincs bűntudatom, ez egészséges kaja. :)) Jó étvágyat, egészségedre!
l2njpy mondta
Egészséges, de/és roppant kalóriadús:-) De én is imádom, bár nálam nem így készül, én anyától máshogy tanultam.
Lexa85 mondta
Nem a cornflakes-re gondoltam.Azt hiszem félreérthetően fogalmaztam:)
Mindjárt kész a főzelékem.Végül a kukoricalisztet választottam, kíváncsian várom milyen lesz így.:)
Lexa85 mondta
Ez a recept működhet kukoricaliszttel? Vagy a kukoricapehely jobb lenne ebbe?
Via mondta
Pehely alatt a cornflakes-re gondolsz? Azzal ne főzz főzeléket, de a lisztet kipróbálhatod a tejszínbe. :)
Pillecukor mondta
Én zöldborsólevest főztem nemrég, de a következő a főzelék lesz :) Kipróbálom majd így is, én másképp szoktam (ahány ház, annyi szokás :)) Anno én is beültem a veteményesbe a borsó sorok közé és úgy szemezgettem, hasfájásig (az kb. 2 sor borsó volt) :) de nem érdekelt, hogy utána fetrengtem, de akkor is megérte, nyamm nyamm :D mostanában csak a fagyasztott borsót szoktam eszegetni egyenesen a fagyóból :D
Chloe mondta
Ez most nekem is nagyon jól jött… pont most gondoltam rá, hogy jó lenne egy kis főzeléket enni és puff, itt van. :D Ki is próbálom nemsokára. :D
warrior_e mondta
én a friss borsót – pláne ha zsenge – nem főzöm, csak kevés vajon vagy olivaolajon kis vízzel párolom, na meg egy kis petrezselyemmel. Amikor kész, mehet rá a liszt (picit pirítani), aztán tejcsi és víz ízlés szerint. Nekem így “borsósabb” az íze :-)
Via mondta
Én a frisset legszívesebben nyersen eszem marokszámra. :D (Gyerekkoromban egyszer hasfájásig ettem. Az nem volt jó. De amíg nem fájt, addig igen. :))
Saxana mondta
Ú, Via, te tényleg gondolatolvasó vagy!:) “Szakácsművészeti” fejlődésemnek pont ez lett volna a következő állomása. Vajon üveges zöldborsóval is működik?
Via mondta
Igen, csak csepegtesd le alaposan. :) És természetesen frissel is működik majd tavasszal!