Úgy látszik, ez most egy ilyen “tojásételek időtakarékosan” időszak, a múltkor volt a bögrés tojás, most meg egy egyszerűbb tojáskrém. :) Ez nem az a fajta, amikor a főtt tojást pucolhatod sokáig, hanem egy gyorsabb és krémesebb variáció!
Sweet Paul videójában láttam az ötletet, másnap ki is próbáltam, és istenien működik. Lényegében egy nagyon laza habart tojást kell készíteni, annyit tojásból, amennyit szeretnél, sózva, borsozva. Nyugodtan csinálj többet, mert dobozban el tudod rakni a maradékot, ha nem fogyna el. Én szeretem, ha a tojásom egy kicsit még “szottyos” és nem túl száraz, ez a krémnek is jót tett.
Utána ehhez adod hozzá mindazt, amit egyébként a villával összetört főtt tojáshoz — majonézt, hagymát (lila, póré, új…), mustárt, friss zöldfűszereket, vagy amit szeretnél. Én raktam bele füstölt paprikát is, mint újabban mindenbe. :D Langyosan is finom, a maradékot zárt dobozban a hűtőben másnap még bőven meg tudtuk enni, és úgy is nagyon jó volt, hogy összeértek az ízek.
creativvita mondta
Megcsináltam és nagyon finom lett, a hagyományos tojás főzés, pucolás kiiktatásával tényleg percek alatt elkészült, máskor is fogom készíteni.
Via mondta
Egészségetekre!
BirsAlma mondta
Köszi Via! Szeretem a tojáskrémet. Egy új receptnek meg igazán örülök! :-)
naki62 mondta
Már kinézetre is ínycsiklandozó! Ki fogom próbálni!
Niki mondta
Uuuu ez egész jól hangzik, kipróbálom majd, tojást pucolni nem szeretek. én most reggelente rá vagyok kattanva a bögrés “sütikre”. Az idézőjel oka, hogy nem csak édes verzióban készítem, hanem pl sajtos magvas formában is :)
kokaaa mondta
Füstölt paprika? Izgalmasan hangzik :D
Via mondta
Mindennek bográcsíze lesz tőle, imádom. A paprikás krumpliból meg a gulyáslevesből csodát művel!