[ letölthető .pdf ] Ha tetszik, és szeretnéd megosztani másokkal, kérlek csak a bejegyzésre mutató linket tedd ki a saját honlapodra! Köszönöm szépen! Kereskedelmi forgalomba nem hozható. ©2011 Csalló Edina & Farkas Lívia. Minden jog fenntartva!
Házi vaníliás cukorhoz vagy vaníliaesszenciához. :) A korábbi letölthető, nyomtatható extrámat itt találjátok.
Barackviri mondta
Kedves Via! Köszönöm, hogy elkészítteted ezt a címkét is. Lassan aktuális lesz.
Anikó
Ági mondta
Köszi szépen, ez jól hangzik, ki fogom próbálni:) Illatnak meg ha más nem, akkor az aromaxos vaníliaoldat…valamiért most vanília illatra vágyom :D
Ági mondta
Sziasztok! Egy hete sincs, hogy rátaláltam erre az oldalra, azóta olvasgatom, szuper jó ötleteket olvasok, nagyon örülök, hogy rátaláltam. Vanília témában lenne néhány kérdésem, ami nagyon foglalkoztat, mivel hozzájutottam jó minőségű, (asszem zanzibári) vaníliarudakhoz. Hogyan készül a vanília esszencia?HA jól tudom alkohol (patikából) és ebben kell áztatni, de milyen arányban, miben és hogyan?A másik dolog, ezt az esszenciát illatosításra is lehet használni, vagy valamilyen módon lehet vaníliából illatosítót gyártani? Köszi előre is ha valaki tud ezekre valamit írni :) Szép napot!
Via mondta
Szia
Találtam egy blogot, amin van recept: https://www.vegagyerek.hu/2009/03/vanilia-esszencia-hazilag.html
Az én esszenciám madagaszkári, és illatra tökre nem olyan, amit szagolgatnék, de sütiben isteni! :) Nem illóolaj, szóval szerintem illatosításra nem való.
tokpela mondta
Én mindennap, minden másnap átráznám, de inkább kristálycukorba raknék rudat, porcukrosan meg összeőrölve tudom elképzelni a vaníliás cukrot. De én esszenciapárti vagyok, mert nem használok cukrot :)
Tobber mondta
Köszi! :)
Tobber mondta
Off: másnak is összeáll a porcukorba dugott fél vaníliarúd nedvességtartalma miatt a cukor szinte kővé? Van erre bármi trükk? :)