Citromos spagetti receptje itt.
Hozzászólások
Szólj hozzá!
Házszabály
Ha új hozzászóló vagy, az első hozzászólásod moderálás alá kerül, és az elfogadásig nem publikus. A visszatérő hozzászólók bejegyzései automatikusan megjelennek.
A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)
Garti mondta
A gránátalmát akárhogy is bontjuk fel, elereszti a levét valamennyire. Én egy tányéron szoktam keresztbe kétfelé vágni, aztán negyedbe. A negyedek sarkát széthúzva, kicsit fordítva a piros szemek “kinéznek” belőle, jól ki lehet harapdálni. Nem valami elegáns – olyan, mint a főtt kukorica evés:) A fehér válaszfal fanyar, de könnyen le lehet bontani. Talán így a legkevesebb a veszteség + a maszat.
A citromos tészta már régen is izgatott, a képtől azonnal összefutott a számban a nyál, a héten biztos lesz. Fenyőmag helyett valami mással, talán dióval.
Most megyek finomfőzeléket gyártani.
Garti mondta
Akarom mondani, “kicsit kifordítva” :)
BAASAAT mondta
Háát csak olyan kisgyerekesen, szem olyan nem félelmetes ,meg száj,olyan pici a tök,hogy fog már nem fért rá,és éppen csak egy teamécses aláfér…
mire ébred faragtam egy nagyobbat mert azt mondta kell neki egy mamája is:)))
BAASAAT mondta
Szia Via!
Gránátalmának azokat a pici gyöngyeit kell enni,én a többit nem használtam fel.Bár iszonyúan fog,mármint amire kinyertem a gyöngyöket belőle akkorra minden gyümifoltos lett:))))Háát ízre sem tetszett így egyszer jóvolt kiprobáltam:)de ennyi:)De azért kostóld meg:)
Imádom az írásaidat nekem minden napra inspirációt ad:)
Ja!Hétfői insp.tökfaragás a majd 3 éves lánnyal aki tapsot a tízcenti magas töklámpásnak:)Mostpedig annak fényében alszikTudom,nem most kéne faragni:)
Tegnapi ebédmaradék mára,ímádom ha nem kell főzni:)húsleves és pöri,klasszikus vasárnap,ill a majd 3 éves csak a húslevest eszi meg:)
Ja és megtanultam horgolni olyan nagymamakockákat vagy mi a szöszt,életembe először csináltam:)OLLÉ!
Szép napot!
Via mondta
Azért adok egy próbát a gránátalmának, annyira szép. :))
Milyen mintát faragtál a tökre? Még ősz van meg hideg, jól jön az a kis fény… Itt már lámpát kellett gyújtanom, mert nem látom a scriptet, úgy beborult. :(
maris mondta
Elvileg a gránátalmát kettévágod, aztán a felet a két tenyered közt görgeted ide-oda, meg össze is nyomod közben egy kicsit, és utána könnyen ki is lehet ütögetni belőle a gyöngyöket.
De olyat is hallottam már, hogy kikanalazták.
Csak hogy ne fogjon annyira :-D
Green Zebra mondta
Félbevágom, utána kézzel óvatosan megreccsentem, “széttépem” és kiforgatom belőle a gyöngyöket. Így egyben maradnak a gyöngyök (természetesen a félbevágottakon kívül) és nem lesz minden leves.
Eszter mondta
Nálunk tonhalas spagetti volt. :)
Green Zebra mondta
Ebéd: cukkinis-fokhagymás tészta
Nassolnivaló: gránátalma
Stílus: na az ma valahogy hiányzik :-)
Via mondta
Taníts, mester, hogy kell gránátalmát nassolni? Láttam a zöldségesnél, és nagyon bizergálja a fantáziámat. A kis piros gyöngyöket kell megenni? A többi jó valamire?
Green Zebra mondta
Igen, igen a kis piros gyöngyöket. Én kistálkából kiskanállal szeretem enni :-) Milyen többi? A többi a hártya meg a héja. Az kuka. De azt pl. a grapefruitból sem eszed meg, nem? :-) Arra ügyelj, ha veszel, hogy kívülről ne legyen rondán barna foltos, mert az már romlott, hiába kemény kívülről a gyümölcs. Az sajnos nem igazán látszik mikor jó érett, de próba cseresznye :-) Jaa és a leve is nagyon finom! Csak félbevágod és kicsavarod, mint egy narancsot.
Via mondta
Persze, hogy nem eszem meg a grapefruit hártyáit se, de nem tudtam, anatómiailag mi felel meg minek egy gránátalmában. :)) Most már tudom.
Görögországban láttunk egy csomót, ott nőttek a kertben, annyira szépek voltak. :)
Green Zebra mondta
Na most már tessék egyet venni és megkóstolni! Ha vérszegénynek tűnik a színe belül akkor nem elég érett, szerintem akkor is finom, de éretten az igazi :-)
Az engem mindig el tud varázsolni külföldön, mikor ilyet látok! Monacoban pl. a karácsonyi ajtókopogtatók a kertben éppen megérett narancsokból voltak :-) Vagy Tenerifén a autósávok közötti elválasztó bokrok. Úgy nő, mint a gaz, én meg itthon féltve pátyolgatom szobanövényként.
Via mondta
Mi is ott bámultuk tátott szájjal. A lime-fát meg az olajfát is. Persze fotón, filmen már láttam olajfát, de azért öt centiről egész más, hogy ott lógnak rajta a bogyók… Azt hallottam, hogy van, aki meg a magyar barackfákon, almafákon hüledezik, mert náluk meg az nincs. Tök jó ez. :)
Nyuszka mondta
Megint hétfő…
Mivel tegnap ebéden voltunk, így nem főztem, de az ebéd maradékából hoztam egy kis csirkepörköltet nokedlivel.
Egy alma is lapul a táskámban, a reggeli kávét pedig épp most fogyasztom.
Megpróbálok minden nap munka után főzni, és abból kiporciózva egy kis edénybe a munkahelyemre ebédet készíteni.
Mindenkinek szép napot kívánok:) !
cersei mondta
sajnos nem volt itthon semmi kenyérrevaló reggelire, így szegény én kénytelen voltam kacsazsíros kenyeret enni almával…. :-)))). Nekem ez volt a hétfői inspiráció. Szerinte uzsonnára is ezt fogom enni, meg holnap reggelire is.
maris mondta
Az én mai ebédem sült csirkecomb lesz, krumplis tarhonyával. Tegnap főztem :-D Meg zöldbabfőzeléket is, de azt le is fagyasztottam későbbre.
És már épp elkezdtem volna dögunalmasan kinézni (szürke farmer fekete kardigánnal), amikor kitaláltam, hogy jó, akkor viszotn csipkés zoknit veszek, és magassarkú cipőt :-D Így továbbra is uncsi egy kicsit, de legalább sokkal csinosabb.
Éééééés almát hoztam. Aprószemű, de nagyon finom, a nagyanyám kertjéből van. A nagyszemű szőlőt is szeretem (-ném), de az folyton olasz meg spanyol, ezért sajnos nem veszek. (Jól kiszúrok velük, aha, persze :-)
andreakis mondta
Jó reggelt :)
Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket az inspriációkat hétfőre szánod, vagy csak hétfői inspriáció a hét többi napjára?
Mert nagyon sokszor megkívánom azokat a csomagolt ebédeket, meg jók a stílusok is, de nekem hétfő reggel nincs időm ezeket elkészíteni, sőt néha géphez ülni sem, így a csomagolt ebéd inspiráció elvész…vagyis nem az inspiráció, de az esély, hogy a gyakorlatban is megihlessen :(
Egéybként nincs kedved olyan összeállítást készíteni, amiben könnyen elkészíthető ételek vannak, amiket hordozni is egyszerű? :)) Vagy volt már ilyen? Mert ez mindig nagyon jó ötletet ad, tök jó lenne néhány “recept”, mert nálam a szendvics és a saláta kimeríti a reggel összedobható ételek listáját. Leves meg főzelék ugye szóba sem jön, mert kifolyhat, de egyszerűen nincs a fejemben semmi frappáns, kreatív, de könnyen elkészíthető (talán esetleg olyan alapanyagokból, ami még akár van is mindig itthon), amit reggel össze lehetne rakni…
De csak ötlet :)
birskorte mondta
Nekem az vált be leves/főzelék/gyümölcssaláta és egyéb folyós ételek esetén, hogy befőttes üvegbe teszem. Ha laposabb, széles üveget sikerül beszerezni, akkor abban mikróban melegítve fogyasztani is lehet. Egy mosatlannal kevesebb :)
Green Zebra mondta
Ma elolvasod, megcsinálod amikor időd van és viszed magaddal. Hol itt a probléma? Szerintem az egyik nagy előnye Via blogjának, hogy időtálló tippek vannak benne. Pont emiatt rendszeresen szoktam olvasgatni a régebbbi bejegyzéseket egy-egy témakörben.
Via mondta
Nem várom el senkitől, hogy reggel fél hétkor, amikor kimegy a bejegyzés, bevásároljon és lefőzzön egy citromos spagettit. Ez csak inspiráció, azért is így hívják. :)
Ha bármiről úgy gondolod, hogy “elvész”, akkor használd a kedvencelés funkcióját: a bejegyzés alján nyomj a kis szívre, és máris el van mentve. Legközelebb, amikor inspirációra van szükséged, akkor rákattintasz erre a linkre: https://www.urban-eve.hu/bejegyzesgyujtemenyek/kedvencek/ (jobb oldalon megtalálod az Info fül alatt), és ott lesz minden, amit szívecskéztél.
Én sima IKEÁs dobozban viszem a levest és a főzeléket is. Soha nem folyt még ki semmi. De ha olyan helyre mentem, ahol nem volt mikró, a levest termoszban vittem. :) https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70187363/
maris mondta
Via, a termosz meddig tartja melegen az ételt?
Gondolkodtam, hogy be kéne szerezni egy ételes termoszt, mert a mikrót tulajdonképpen nem szeretem.
5-6 órát kibír vajon?
Via mondta
Nekem egy fél literes termoszom van, és azt szoktam megtölteni híg levessel: krémleves, vagy paradicsomleves apró tésztával, stb. (Ha túl sok benne a zöldség vagy a galuska, az beszorul. :)) Amikor tömbösített óráim voltak az egyetemen, mindig így vittem a levest. A második szendvics volt, de legalább előtte ettem meleget. Általában reggel hat körül töltöttem bele a levest a termoszba, és egy-kettő körül ettem meg. Fújkálni kellett, olyan meleg volt. :)) (Vittem műanyag tálkát, meg kanalat, úgy ettem meg.)
maris mondta
Én ételeset szeretnék, aminek direkt jó széles szája van.
Nézegettem már ilyesmit, de igazából nincs túl sok tapasztalatom a témában, és ha mondjuk csak 2-3 órára tartaná melegen az ételt, akkor fölösleges lenne pénzt kiadnom rá, de ezek szerint akár 8 órát is kibír.
Kell.
Tegnapra :-D
andreakis mondta
Nem mondtam, hogy probléma van, egy szóval sem. Csak kérdeztem… Az elolvasom-megcsinálom-viszem sorrendet én is tudom, nem is erre vonatkozott a kérdésem.
A hétfő reggeli inspirációt úgy értelmeztem eddig, hogy hétfő reggelre szól, amikor az ember megint egy újabb hétnek néz elébe, és nincs kedve, ötlete, ideje. Én úgy vagyok vele, hogy ha látok valamit, megkívánom, de esetleg este, vagy másnap már épp nem. Ezért nem tudom néha hova tenni az inspirációkat, mert engem hétfő reggel inspirál, viszont akkor nincs rá időm. Én is szoktam egy csokorban az összeset megnézegetni, még vasárnap, vagy a hét bármely napján, de az már nem hétfő reggeli inspiráció. Csak ezért kérdeztem, hogy vajon mások hogy értelmezik, de probléma az nincs.
Via mondta
Azért hétfő reggeli, mert hétfőn nézed, és akkor inspirálódsz, de hogy mikor használod fel, az Rád van bízva. :)