Hosszas tépelődés és gyerekkori nosztalgia után megléptem Karácsonyra a rántott hortobágyi húsos palacsinta vega verzióját, sajnos jó kép nem készült róla, mert éhesek voltunk és siettünk, úgyhogy egy agyoneffektezett fázisfotót hoztam — inkább retrós, mint karácsonyi. :) A palacsinta sós volt, a töltelék meg ilyesmi, azzal a különbséggel, hogy nem ment bele csípős paprika, és a végén botturmixszal átmentem rajta, hogy homogén és kenhető legyen, plusz egy jó nagy marék parmezánt is belekevertem utána. Finomnak finom, macerásnak macerás, meghagyom az ünnepnapokra. :) Esetleg rántás nélkül valami szósszal leöntve tepsiben megsütve el tudom képzelni olyankor is, amikor a hátam közepére se kívánom a palacsintapanírozást. De az úgy meg már majdnem cannelloni.
Ti szoktatok töltött palacsintát rántani? (Már leírni is overkill. :))
pandamaci mondta
Ezt a rántott hortobágyi palacsintát már sok helyen hallottam, de nekem olyan fura, mert mi sose rántjuk, hanem egy paprikás-krémes szósszal nyakon öntjük, és sütőben rásütünk egy picit. Egyszer sikerült panírozottat kóstolnom, de annyira nem ízlett, maradok a szószos verziónál :D
Arnica mondta
Mert a szószos a finomabb :) (Szerintem csak azért panírozunk bószen, mert valahogy az van a köztudatban, hogy az ünnepi kaja szükségszerűen macerás kell legyen…)
Via mondta
A nagyim a rántotthoz is készített szószt. De mivel a szósz a húsos töltelék szaftjából készül, ez a vega verzióknál nem játszik. :) Ha gombapörkölt menne bele, akkor annak lenne szósza.
Arnica mondta
Én is rántott-töltött palacsintát csináltam Szentestére (ezt próbáltam ki: https://veganoskaracsony.blogspot.com/2010/12/rantott-zoldseges-palacsinta.html:). Szép is lett (fotóm nincs :)) finom is, de nem volt számomra elég ünnepi az ízhatás – lehet kipróbálom a Te töltelékedet.
Sajnos a többiek véleményét nem tudom, mert nem kóstolta meg senki – mindenki a lányom pisztrángjával és a rántott hallal volt elfoglalva.
(Nálunk csak én vagyok vega kb. 1 éve, a két kicsi fiamra nem kényszerítek rá semmit: én nem készítek husit, de ha más ad nekik ehetnek. Nem akarom a tiltással elvadítani őket. A nagyfiam mindíg válogatós volt, a lányom pedig igazi vércse. Apukám finomfalat-párti: sok vega kaját is szeret, de nem mond le a husikról. Így aztán kétféle menü futott egymás mellett. Töltöttkáposzta viszont csak vega volt (van), mert a lánynak már nem fért bele az idejébe.)
Zee mondta
Imádom! (megenni)
Sajnos nagyon ritkán csinálok úgy alapból rántott dolgokat, mert utálok panírozni. Azt találtam ki, lehet ezt is felveszem a fagyasztó teendők listájára, ha nagy adagban készül, talán kevesebb a pepecs vele. Talán…
Via mondta
Engem az bosszant, hogy már bőven ehető lenne a panírozás előtt is, hiszen semmi nyers nincs benne, a panírnak kell megsülnie az olajban, nem a benne levőknek. De sokkal jobb panírral… :)
Zee mondta
Minden jobb panírral… sajnos
Via mondta
Nem, a grill sajt jobb, mint a rántott! :)
Zee mondta
Akkor még nem próbáltad a Teletál rántott füstölt sajtját! Annál istenibb dolog nincs a világon. De a husi tényleg jobb grillen, bár ez téged nem érint.
Via mondta
Ahány helyen egyetlen vega kajaként próbálták elpasszolni nekem a rántott sajtot, már a legfinomabbtól is két falat után csömöröm van… :)
Zee mondta
:)))