Ez a recept egy múltszázadi Planétás receptkártyáról származik, és régi családi kedvenc nálunk. :) A végeredmény kinézetre inkább az amerikai pancake-re hasonlít, nem a ropogós, vékony “magyar” palacsintára, és sokkal kiadósabb is.
Hozzávalók
- 4 tojás – habja verve
- 20 dkg simaliszt
- 6 dl tej
- 1 késhegynyi só
- 1 dkg élesztő
- 1 kanál porcukor
- 2 kicsi vagy 1 nagy alma
- olaj a sütéshez
- 5 dkg porcukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Egy fél pohár langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, kevés cukrot adok hozzá. Meleg helyre teszem, és letakarom konyharuhával. Simára keverem a lisztet, a tojássárgákat, a tejet és egy késhegynyi sót. Az almákat meghámozom, kimagozom, és vékony szeletekre vágom. A palacsintatésztához keverem az élesztős tejet és az almát. A tojásfehérjékből habot verek, és ezt is lazán a tésztához keverem. Teflonbevonatú serpenyőben, vastagabb palacsintákat sütök. A félhold alakúra hajtott palacsintákat tálaláskor fahéjas porcukorral hintem meg. 8-9 db lesz belőle.
carlosbandi mondta
Planétás receptkártya??? Ilyenem nekem is van a pincében, de sosem foglalkoztam vele… Itt az ideje átnézni. Kösz :)
Via mondta
Vannak benne jó dolgok. :)
uran mondta
Az almás palacsinta nem kelesztve is nagy sláger nálunk. Kicsit sűrűbbre csináljuk a tésztát, belereszelünk mérettől függően 1-2 almát a nagylyukú reszelőn, másik 1-2-t pedig vékony félszeletekre vágunk, és azt is hozzáadjuk. Vékonyabb lesz mint ez (és kicsit trükkös megfordítani, ha híg a tészta) de nagyonnagyon finom az is :)