Igen, feltett szándékom mindenkit kínozni: tessék, kajás gifek erről a csodálatosan hipnotizáló tumblrről. Jó látni a fázisokat, lépéseket mozdulatról mozdulatra, hogy hogyan készül egy sajtos melegszendvics, vagy egy full-extrás palacsinta. Az ismétlés miatt jól az emlékezetünkbe lehet vésni a technikát, afféle néma gasztroműsor. Na jól kiszúrtam magammal, itt nyáladzom arra a spagettire fél tizenkettőkör… Pedig ha folytatódik a hőség, még jó darabig nem óhajtok a tűzhely felett ácsorogni. Ilyenkor külön jó, hogy a tésztavizet vízforralóban forralom elő, így rövid ideig “fűtöm” a lakást. Na majd jövő héten, amikor emberibb lesz az idő. :)
NSDetti mondta
ahhh, Via, te piszok alak vagy:)
Via mondta
Köszönöm. ♥
NSDetti mondta
Nincs mit:) A főzéshez (és a sütéshez) hasonló a hozzáállásunk:)
Noémi mondta
na, nekem pont ez a bajom a tumblr-ökkel, nézegetem, mert gyönyörűek, aztán szenvedek, hogy énisakarom, énisakarom!
Viszont én utálok főzni, de pár tumblr miatt már alkottam ezt-azt, szóval erősebbek nálam :D
Via mondta
Én imádok főzni, tiszta alkímia! :)) Levest kavargatni meg felér egy boszorkányüst kavargatásával. Főleg, mikor nekiáll rotyogni…!
fxtina mondta
ja, és a vízforralós vízforralás nagyon jó, én is úgy szoktam csinálni :D
fxtina mondta
vigyázat! az a tészta függőséget okoz! :) márha az olívaolajos-csilis-petrezselymes-foghagymás-parmezános… 10 perc alatt kész egyébként és bazsalikomos paradicsommal maga a menyország :)
Via mondta
A kép alapján igen… Csak rászór mindent, ugye?
fxtina mondta
én úgy csinálom, hogy felteszem a tésztát főni (fontos, hogy só legyen a vízben), közben elkészítem a rávalót. felhevítem az olívaolajat de nem túlságosan (1 főre kb. 0,5 dl, persze a tészta mennyiségétől is függ). belevágom a csilit (nyerset vagy szárazat mindegy, a csili jól kiengedi az erejét az olajban), jöhet az apróra vágott foghagyma (jó sok), ezt már csak 1 percig pirítom az olajban és leveszem a tűzről a serpenyőt. a petrezselymet összevágom beledobom a tálba, amibe majd megy a tészta. közben megfő a tészta, leszűröm, kevés vizet hagyok rajta (aki kissé ragacsosan szereti), ráöntöm a petrezselyemre, megy rá a fűszeres olaj és kevés só esetleg bors. jól összeforgatom és 3-4 percre lefedem. közben összevágok pár paradicsomot, sózom, borsozom, és bazsalikomot szórok rá. tálalásnál a tésztára mehet a parmezán, de már anélkül is isteni! volt, hogy hetente 3szor is elkészítettem :) hát ezt sokkal tovább tartott leírni, mint elkészíteni. na, ez lesz a vacsora punktum!
Via mondta
Úúúúúú. Ennél koherensebb most nem bírok lenni. :))
Ribizli mondta
Nyami. Köszi, hogy megosztottad. :)
Béna vagyok és nem látom, hogy a receptet hol találom a képekhez. Vagy itt csak képek vannak?
Via mondta
Sajna csak képek. :( De a grillkrumpliról eszembe jutott, hogy régen csináltam, úgyhogy fogok nemsokára. :)
Ribizli mondta
:( Akkor kreatívnak kell lennem és ha ízre nem is, de kinézetre majd csak sikerül hasonlókat összeütnöm. :)
Eperkeper mondta
Nem tudok rájönni, hogy mi az amit az első képen forgatnak. Valaki felvilágosítana? :)
Via mondta
Krumpli! :)
Everina mondta
nagyon guszták,de csak azért sem vetem rá magam semmire:))))ilyen későn kész kínzás ilyen finiségeket kitenni:))
cstbrigitta mondta
Velem is jól kiszúrtál – bár én a croissant miatt nyálaztam össze a laptop billentyűzetét.. :-D
Via mondta
Na azt még sosem álltam neki itthon sütni s.k. leveles tésztából. Rajta van a bakancslistámon!
cstbrigitta mondta
Én találtam egy nagyon jó receptet – igaz még “csak”lekváros változatban sütöttem, de nagyon finom és pikk-pakk elfogy. De nem leveles tésztás…
Via mondta
Belinkeled, ha fenn van valahol? Köszi!
cstbrigitta mondta
Bocsi, csak engem közben meglátogattak az álommanók… :-)
A receptet itt találod:
https://olcso-receptek.hu/nagy_receptjei/lekvaros-croissant/
Remélem működik! Jó sütögetést!
fxtina mondta
nekem sajnos nem működik a link…
Via mondta
A történelmi hűségért Ádám kommentjei, amikor megnyitotta az oldalt: “Jaj… Jaj ne… Jaj… Ez gyilkosság… Jaj, bagoly, ne…”
:D