Ez nem is igazi recept, csak egyszerűen máshogy használunk fel egy alap tésztát. :) Az omlós, vajas pitetésztáról van szó, ami a quiche alatt van, vagy bármilyen gyümölcsös pitéhez készül. Lehet pl. ezt használni (vízzel készül), vagy ezt (tejfölös). Használd a kedvenc verziódat, ami már bevált és tudsz vele dolgozni. A trükk úgyis a készítés módjában van.
Annyi a feladat, hogy gyúrás után ökölnyi darabokra szétporciózod a tésztát, a gombócokat fóliába tekered (szétlapíthatod kis korongokká, hogy hamarabb hűljön), és 30-60 percre beteszed a hűtőbe. Benn is maradhat egy éjszakára. Ezután két sütőpapír között hosszú, keskeny téglalapot nyújtasz az éppen aktuálisan kivett gombócból (a többi addig a hűtőben marad!), majd bejelölöd a közepén a felét. Megszórod fahéjjal vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel, de akár még kakaóval is lehet (ha nem édes a tésztád, akkor porcukor is mehet rá), majd elkezded tekerni az egyik hosszú oldalánál kezdve. Középen megállsz a tekeréssel, 180°-kal elfordítod a sütőpapírt, és a túloldalról is betekered középig. Ezután a sütőpapírba bebugyolálod az egész tekercset, és max. fél órára beteszed a fagyasztóba a művedet (nem hűtő, fagyasztó). Mindegyik gombóckával ugyanezt megcsinálod. A fagyasztóban megdermedt rudakból éles késsel 1,5-2 centi vastag szeleteket vágsz, sütőpapírra helyezed őket, és 180°C-on 10-13 perc alatt aranybarnára sütöd. Úgy néznek ki, mint az angyalszárnyak, de szerintem inkább hipsterbajusz. :)))
Dorka113 mondta
Huhh Via ez nagyon tetszik! És irigylem a fényképezési tehetséged, mert nekem sosem sikerül egy hasonló igényes fotót összehozni az alkotásaimról..:( De itt muszáj mindig először végig nézni a képeidet, és csak azután térek rá a szövegre… :) Kellemes karácsonyt kívánok!
Via mondta
Kedves vagy, köszönöm. :) A gyakorlás a titka, meg nézz utána egy kicsit annak, hogy hogyan tudod kihasználni a géped funkcióit, és ne automatában nyomd.
Lora mondta
Vagy jón oszlopfő! :D Egyébként nagyon finomnak látszik/hangzik.