A recept Chloe Coscarellitől származik, és igazi gyorsvacsora. A szószt főzni sem kell, ráadásul teljesen vegán, szóval tényleg jolly joker. És az avokádótól krémes, nem a tejszíntől — sokféle diétába beilleszthető. Chloe – ebben a videóban mutatja meg – rengeteg friss bazsalikommal készíti. Így november küszöbén ez most nem volt opció, úgyhogy nálam a módosított verzió készült.
A spagettit (kb. 15 deka – két normál adag lesz belőle) feltettem főni sós vízben. Egy avokádó húsát a botturmix hosszúkás poharába kanalaztam, tettem mellé sót, borsot, egy nagy gerezd fokhagymát, meglötyköltem olívaolajjal (ráadásul egy nagyon finom, selymes hojiblancával), és üveges pesztó ment mellé, úgy két-három evőkanál. Összepépesítettem az egészet, gyönyörű zöld lett, majd összekevertem a forró, leszűrt tésztával. Úgy nézett ki az egész, mintha valami zombiagy tekergett volna, úgyhogy innen jött a neve. :D Aki szeretne Halloweenre valami finom bolondságot főzni, annak meg is van oldva a holnapi ebéd/vacsora. Tálaláshoz lehet rá még darabolt magvakat vagy parmezánt szórni, én betoltam úgy, ahogy volt. Mmmm.
Kissasszony mondta
A 15 dkg az tényleg 2 -?!- normál adag? Kb annyit szoktam egyedül megenni *irul-pirul*, eddig is tudtam, hogy odavagyok a tésztáért, de most már tuti :-)
Via mondta
Attól függ, hogy milyen gyakran és mennyit eszel, és hány fogásos étkezés része. :) Nekem durumtésztából 8-10 deka átlagban az, ami egyszerre jól esik, és inkább sokszor eszem keveset. De ha neked jó a 15 deka, akkor edd egyedül nyugodtan! :)
fxtina mondta
Épp tegnap csináltam hasonló zombiagy spagettit :D Volt itthon pesto, alapban volt benne bazsalikom, foghagyma, olajbogyó, parmezán és olívaolaj. Már ez is csoda önmagában, de tettem még hozzá fetasajtot és egy pici + olívaolajat. Idén utolsó piaci-házi paradicsomot ettem hozzá és nem tudtam betelni vele… Szerencsére jó nagy adag készült, így vacsorára és másnap ebédre is ezt ettem. Ha szembe jön egy avokádó, akkor a te verziódat is kipróbálom :)
Via mondta
Az Aldi most tele van velük! :)