Lehűlt a levegő, talán már nem olyan életveszélyes bekapcsolni a sütőt… :) Csóró egyetemista korunkban löncshúskonzervből kevertünk melegszendvics-krémet, most pedig nagyon távolinak érződik, főleg, mert ilyeneket mondok, hogy “csóró egyetemista korunkban”. :) A házi melegszendvics-krémben az a jó, hogy lehet teljes kiőrlésű kenyérre tenni, és akkor máris sokkal jobban fogyasztható. :)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 dkg csiperkegomba
- olívaolaj
- pár gerezd fokhagyma
- só, bors
- zöldfűszer ízlés szerint – rozmaring, kakukkfű, petrezselyem… amit szeretsz
- tejföl / joghurt / krémsajt
- mustár
A felaprított csiperkegombát olajon kevés fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerrel megpárolom. Ezután beleborítom egy hosszúkás pohárba, amiben lehet botturmixolni, és megy mellé tejföl, mustár (annyi, amennyitől jó krémes lesz), és kész is. A tejföl helyett mehet joghurt, vagy krémsajt, vagy ami otthon van, még egy kis vaj is… :) Ez a krém 4 adag szendvicsre elég, de ha sok salátát esztek mellé, vagy más is van, akkor több ember is jóllakik vele. Hűtőben, zárt dobozban eláll, igény szerint elő lehet venni, amikor épp kell. Kanalazz pár evőkanállal egy szelet kenyérre, rakj rá reszelt sajtot, süsd meg a sütőben vagy a grillben, és örülj. :)
Ennyi!
Nikoa mondta
Fagyasztható? Mert nálam ennyi nem fogy el egyszerre, és nem szeretem napokig ugyanazt enni… (Tudom, first world problem…) :)
Via mondta
Szerintem simán. :)
Danett75 mondta
Nálunk is napi rutin a melegszendvics-gyártás- akár pizzázás helyett is, szikkadtabb kenyérrel is jöhet, és minden ízben!
Saláta, lilahagyma, paradicsom, ilyenkor mindig van mellé, komplett vacsora!
Kivi mondta
Holnap elutazok, de ha hazajöttem, ezt rendelem vacsira :DD
Cicasi mondta
mi is szeretjük a melegszendvics krémet (nálunk a családi “spórolós” párizsis-tejfölös-mustáros). én jobban kedvelem a gombát ha rá tudok harapni, és sosem hagyom ki a hagymát (legyen az vörös-, lila- vagy újhagyma), a fokhagymát viszont a párom emésztése miatt igen. krémsajttal imádjuk (de úgy is jó, ha nem benne van, hanem alákenve és rá a gombás-hagymás szotty, tetejére meg a reszelt sajt (ha nincs akkor jó a tejföl is!). isteni a paradicsomos-bazsalikomos változat is :) Via, éhes lettem! :)
trillarom mondta
Nagyon gusztusos:)
Régebben anyukám csinált löncshúsos melegszendvicset+ citromos teát vacsorára. Szerintem ma már nem ízlene annyira, mint anno kiskoromban:) De amúgy a melegszendvics bármilyen más formában gyakori vendég nálunk is.