A fenti volt a sütikínálat a teadélutánon. :) (Képeket itt nézegethettek az eseményről!) A meggyes receptjét itt találjátok, most a kiadós stangli jön, amit pogácsának is lehet használni, de szerintem ez a porhanyós állag a stanglihoz a legmegfelelőbb. :) Apai nagymamám receptje egyébként.
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj
- 2 dkg friss élesztő 1/2 dl tejben csipet cukorral felfuttatva
- 2 tojás sárgája
- 2 tojás fehérje
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál só
A lisztet, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót összekeverjük, kidolgozzuk. Ha nem akar összeállni, kevés tejfölt tehetünk hozzá. A tésztát 30 percig pihentetjük, amíg megkel. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, a tojásfehérjével megkenjük a tetejét, és reszelt sajttal, szezámmaggal, napraforgómaggal megszórjuk. Ujjnyi vastag csíkokra szeljük. 180°C-on pirulásig sütjük.
Lena mondta
főzésben amolyan kezdő előtti kategória vagyok :) hogy kell felfuttatni az élesztőt? csak összekeverem a tejjel meg a cukorral vagy van még valami speckó trükk?
Via mondta
Legyen langyos a tej, ne forró, mert megdöglik az élesztő. Összekevered, és hagyod állni, és ha habos lesz (barna trutyi, nem szép), akkor felfutott. :)
kisbori mondta
Imádom a meggyest! Amolyan egyszerű, de nagyszerű süti! :)
hencsicsi mondta
…stangli megsütve ( finom) :)…..egész blog elolvasva!:))) ….vegaburger a kispasim kedvence lett!:)) …köszi azt is!:))