A szorgalmi időszak-végi hajrá után újra itt vagyok, remélhetőleg most már kicsit gyakrabban. :) Íme egy gyors recept, ami gyakorlatilag egy egytálétellé felturbózott rizibizi, de nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók
- 3 dkg vaj
- egy nagy fej hagyma fele vékonyra szelve
- 1 teáskanál apróra vágott kapor (szárítottat használtam)
- 1 nagy bögre rizs (én basmatit használtam)
- 500 ml forró víz, benne feloldott natúr vega mix és só, vagy zöldségleveskocka
- 300 g fagyasztott zöldborsó
- 1 kis pohár joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
A vajon aranybarnára pirítom a hagymaszeleteket. Hozzáadom a kaprot, az átmosott rizst, összekeverem. Felöntöm a vízzel, 5 percig fedő alatt párolom. Ezután hozzáadom a zöldborsót, és együtt főzöm tovább, amíg a rizs az összes folyadékot magába szívja. Ezalatt a joghurtot kikeverem pici sóval és az átnyomott fokhagymagerezddel. Ezzel tálalom, amikor elkészült a rizs. 2 nagy adag lesz belőle.
Via mondta
Szívesen! :) Ma még finomabban csináltam: vajon párolt laska és sampinyon gombával főztem meg a rizst, raktam bele még 2 újhagymát is, tálaláskor pedig koktélparadicsommal és mini mozzarellával szórtam meg. Nyam!
James mondta
Isteni volt! Köszi:)
Via mondta
5 dl vagy 0,5 l. :) Fél liter.
James mondta
500 ml víz az mennyi? :)
dortimcsi mondta
Aha:DAz csak fehérje nap lehet…Bár a borsópörinél picit megszegem a 90 nap szabályait,mert rakom bele egy kávéskanál tejfölt:)
Via mondta
Mi vele a bibi? A joghurt? :)
dortimcsi mondta
Jól néz ki:DKár, hogy most nem ehetem így….De a borsópörkölt rizzsel kárpótol mindezért:D