A mai recepthez videó is van. :) Ebből a recept mellett az is kiderül, hogy kell meghámozni egy lime-ot úgy, hogy a rostok benne maradjanak, illetve hogyan kell elbánni egy olyan ananásszal, ami nem a konzervből mászott ki. Már csak ezért is hasznos. (Egyébként ha megenni készülünk az ananászt, a közepén levő fás részt ki kell vágni, itt ez most azért nem történt meg, mert úgyis átmegy az egész a centrifugán.)
Ehhez a recepthez az ananászlé miatt szükség lesz egy gyümölcsprésre is, nem elég csak az aprító.
Hozzávalók 1 jó nagy adaghoz
- 1 lime
- ½ ananász
- 250 g eper
- 150 ml kókusztej (nem kókuszvíz!)
A lime héját vágd le, darabold fel és tedd a turmixba. Az ananász hámozd meg, vágd csíkokra, és préseld ki a levét gyümölcspréssel. Az epret pucold meg, tedd a turmixgépbe, majd öntsd rá az ananászlevet és a kókusztejet. Pürésítsd és tálald.
Forrás: VideoJug
bevi mondta
Köszi :)
bevi mondta
Nagyon jók ezek a turmixok! Köszi!
Neked van gyümölcscentrifugád? Milyet érdemes beszerezni, vagy mire kell figyelni? Nem láttam még sosem használatban, viszont pl répánál tök jó lenne..
Via mondta
Van, de nem tudok róla semmi használati dolgot mondani, mert több, mint 15 éves, még anyukám vette/kapta, és ő se használta, az övét kunyeráltam el, és én is csak kétszer használtam az évek során, mert iszonyú macera takarítani a kis késeit kézzel, szivaccsal… A mosogatógépesek előnyben vannak, ez biztos. :)
Márkákról, szempontokról, ilyesmikről nem tudok nyilatkozni, nekem azért ez lett, mert anyunak ilyen volt. :D