Ha tetszik, és szeretnéd megosztani másokkal, kérlek csak a bejegyzésre mutató linket tedd ki a saját honlapodra! Köszönöm szépen! Kereskedelmi forgalomba nem hozható. ©2014 Farkas Lívia. Rajzok: Csalló Edina. Minden jog fenntartva! A többi ingyenesen letölthető anyagomat itt találod. Egy esküvőnek az a feladata, hogy pont olyan legyen, mint amilyennek a pár szeretné. Annyira laza, hagyományos, elegáns vagy bolondos, amennyire nekik az jó. Az ideális esküvő szerintem az, amikor vendégként azt tudom mondani: ez pont hozzájuk illett! Ha egyetlen egy tanácsot adnék a tervező párnak, akkor az ez lenne: bátran válasszátok azt, ami nektek jó. Ne a kényszerről és az elvárásokról szóljon ez a nap. Plusz legyetek rugalmasak és lazák, ha és amennyiben nem történnek a tervek szerint a dolgok! :) Ha szeretitek egymást, és jól tudjátok érezni magatokat, minden más csak ráadás, és az sem lesz katasztrófa, amiről most azt gondoljátok, hogy elronthatná az egészet. (Nálunk is elég sok dolog "tönkrement" az esküvőn, de attól lett emlékezetes: rengeteget röhögtünk és a lényeg úgysem változott. :)) Többen kértétek már az évek során, hogy készítsek esküvőtervező munkafüzetet, úgyhogy a fentiek szellemében készült el végül ez a 19 oldalas, nyomtatható kiegészítő. Ha szerettek írásban jegyzetelni, ötletelni, és segít a tervezésben, ha papírra vetitek a vágyaitokat, gondolatokat, akkor remélem, hasznos lesz számotokra ez a tervező. :) A jó kapcsolat alapja is a kommunikáció, így a tervező célja elsősorban az, hogy elindítson köztetek egy párbeszédet arról, hogy mit (nem) szeretnétek, hogy utána tényleg a ti álomesküvőtök valósulhasson meg. A lapokra nem tettem oldalszámot, így kedvetekre válogathattok, hogy melyikeket nyomtatjátok ki -- nyilván csak azt, amelyiket ki szeretnétek tölteni. Ne feledjétek: a tervezésnek nem az a lényege, hogy utána legyen min szorongni, hogy na, ennek kéne pont így történnie. NEM FOG pont így történni, ezt most borítékolom. De ha átbeszélitek a dolgokat, hogy ki mit szeretne, akkor esélyesebb, hogy olyan döntéseket fogtok tudni meghozni, amelyek mindkettőtöknek jók lesznek. Például hogy kell-e székszonya vagy autóbérlés vagy galambok. És az is egy döntés, hogy nem. :)) Ilyen oldalakat találtok a fenti pdf-ben: Inspiráció -- Milyen hangulatot szeretnétek? Családias, fiatalos, hagyományörző, laza, klasszikus, elegáns, kültéri... Címszavak, amelyek segítenek eldönteni az irányt. Dekoráció -- Milyen legyen a színvilág? Milyen virágokra ... Olvass tovább
Fejezd be a mondatot!
A legnagyobb kellemes csalódásom az életben az volt, amikor... Mi ez? Szerda délelőtti traccsparti, hogy feltöltődjünk erővel a hét hátralevő részére, együtt nevessünk, egymást inspiráljuk. Írd meg, hogy hogy fejeznéd be a mondatot! Nyugodtan lehet utána beszélgetni a felmerült témáról. ... Olvass tovább
Boldog április elsejét! :)
Április elsejére tevésítettem a blogot. :) El kell árulnom, hogy régóta készülök erre, csak sosem jött ki úgy a dolog, hogy meg tudjam valósítani. Tavaly ilyenkor éppen a könyvem kézirata alá voltam temetve, de idén aztán már tényleg eljött az idő, hogy urban:eve-ből urbán:teve legyen. A három tevés bejegyzés tehát ennek volt köszönhető. A Szeretem a munkám! cikkben több tevés referenciát is elrejtettem, ügyesen felismertétek, bár azt hiszem, egy még megnevezésre vár. ;) A designt is lecseréltem egy napra -- ennek állít emléket a fenti kép, hogy aki lemaradt róla, az is gyönyörködhessen a csodás szempillájú púposokban. ♥ Remélem, vidám napotok volt, köszi, hogy velem bolondoztatok! :) (Bár nálunk minden nap lehet bolondok napja. Miért ne? :)) ... Olvass tovább
Teve zene – Mixtape
Minden kedves tevegelőnek megy e zene, teve szeretettel. ... Olvass tovább
Szeretem a munkám! Teve vagyok
Rozmaring 7 éves, és születése óta teve -- sosem volt kérdés, hogy folytassa-e a családi bizniszt. Nemrég költözött fel Budapestre, és az urbán:teve rendszeres olvasójaként arról mesél, hogy hogyan tudott a szakmájában maradni a piaci verseny ellenére, és milyennek találja a nagyvárosi életet. Miért szevereveteved, pardon, szereted a munkád? Egész nap friss levegőn vagyok, bejárom a várost, és kedves emberekkel ismerkedem meg. Van ennél jobb? Minek készültél gyerekkorodban? Sinus görbének, de nem jött össze, mert csak egypúpú lettem. Mi a legnagyobb félreértés a munkáddal kapcsolatban? Hogy ha eleget szuggerálod a délibábot, valósággá válik. A sivatagi menetet nem spórolja meg semmi! Ja, és frusztrál, amikor az ügyfelekkel való első meetingen automatikusan datolyával próbálnak kedveskedni. Mi az, ami leginkább kimerít a munkádban? Amikor nem férek át a tű fokán. De ilyenkor keresek egy nagyobb tűt, ami jobban illeszkedik az igényeimhez, és megoldom. :) (Néha köpködök és harapok, de csak levezetem a dühömet.) Amit még feltétlenül tudni kell rólam az az, hogy alvajáró vagyok, ezért nem szabad háztetők közelébe engedni. Mivel kapcsolódsz ki munkaidőn kívül? Csodálatos egyszámjátékozom és most épp leülni tanulok. Olvasni is szoktam, kedvenc szerzőim Romhányi és Sienkiewicz. Ha honvágyam van, játszóterekre látogatok, és a homokozóban tapicskolok. Mit tanácsolsz annak, aki erre a pályára készül! Igyatok sokat, és kerüljétek a tevepatát! ... Olvass tovább
Inspiráció tevéknek
Szép kedd reggelt! Dús, buja oázisokat és jókedvű karavánozást kívánok mindenkinek! Jöhet az eső is, ha arra szomjaztok. :) [features title="Inspirálj másokat április elsején is!" src="icon-twitter" link="https://ctt.ec/db2ab" target="new"] A heti mottót egy gombnyomással megoszthatod Twitteren is. :) Kattints ide! [/features] Képek: stílus, uzsonna, vacsora, mottó. ... Olvass tovább
Pofonegyszerű vegán burgerpuffancs – babos-zabos
Kevés hozzávalóból elkészül, költséghatékony, sőt, általában minden van hozzá itthon? Éljenek az ilyen receptek! Az ötletet itt találtam, de persze szokás szerint improvizáltam. :) Maga a puffancs nem tartalmaz se tojást, se tejterméket, így vegán étrendbe is beleépíthető. Sajttal meg szósszal pedig lakto-ovo-vega lesz a kész hamburger. Hozzávalók kb. 4 puffancshoz 1 babkonzerv (nálam vörös vesebab) só, bors & fűszerek ízlés szerint 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma néhány evőkanál zabpehely a sütéshez: kevés olaj A tálaláshoz: zsemle, zöldségek & szósz ízlés szerint Így készül: a babkonzervet lecsöpögtetem, átmosom, majd egy tálban krumplinyomóval nagyjából pürésítem. Fűszerezem, beleteszem a hagymát (egy zúzott gerezd fokhagyma sem árthat neki! ;)), annyi zabpelyhet, hogy összeálljon, és hagyom egy picit pihenni. Egy ragacsos, leginkább gyurmára hasonlító massza lesz belőle. Kóstolással lehet ellenőrizni, hogy kell-e még bele fűszer (semmi nyers cucc nincs benne, úgyhogy biztonságos kóstolgatni). Kézzel lapos puffancsokat formázok belőlük, és enyhén olajozott serpenyőben átsütöm őket. Nem kell nekik sok, csak kicsit piruljon meg a külső kéreg, és kész is. Magos zsemlével, sok medvehagymával, rukkolával, uborkával tálaltam. Sajt és szósz nélkül teljesen vegán lesz a kész hamburger is. (A szószban van majonéz & méz, ezért csak ovo-vega, a sajt meg ugye sajt. A szósz receptje amúgy 2/3 rész majonéz, 1/3 rész ketchup, só, bors, 1/2 tk méz, 1 tk vöröshagyma reszelve, 1 ecetes uborka reszelve, és kicsi mustár is mehez hozzá, ha valaki szereti bele :)) Variáljátok igény és ízlés szerint a tálalást! TIPP: A puffancs főzelékhez is jó feltét lehet -- csak ne hüvelyeshez (borsó, bab, lencse), mert az nagyon fojtós lesz úgy a dupla babbal, de egy paradicsomos káposztához abszolút el tudom képzelni. ... Olvass tovább
Inspiráció hétfőre
Napsütéses, szép hétfőt mindenkinek! Óraátállítás, melegfront miatti fejfájás mindenkinek megvolt? :) Mi vagyunk a legszebb kifacsart mosogatórongyok ma szerintem (formánk és funkciónk a topon). Jöhet a kávé meg az eperfagyi. ♥ [features title="Inspirálj másokat is hétfőnként!" src="icon-twitter" link="https://ctt.ec/Rvg55" target="new"] A heti mottót egy gombnyomással megoszthatod Twitteren is. :) Kattints ide! [/features] Képek: stílus, uzsonna, vacsora, mottó. ... Olvass tovább
A Föld Órája 2014
Ma este fél kilenctől egy órára megint lehet áramtalanítani, hiszen újra itt a Föld Órája -- a mozgalom évek óta felhívja a figyelmet a környezetvédelemre. Ez egy jó alkalom, hogy elkezdjük (folytassuk) a párbeszédet. :) A szezonális étkezés, tudatos vásárlás (vászonszatyorban!), magunkra és a természetre odafigyelés a blogon is folyamatosan felmerülő téma, de kifejezetten zöld cikkeket is írok, ezeket összegyűjtve itt olvashatjátok el. Különösen ajánlom a "Te mit gyűjtesz szelektíven?" bejegyzést (kommentekkel együtt!). Te milyen területen szeretnél még fejlődni a környezetvédelmet illetően? Erőforrás, lehetőség, vagy a motiváció hiányzik? ... Olvass tovább