Ahogy már az Évis interjúban is emlegettem, ebben a hónapban szeretnék egy kicsit a kerti sütögetésre fókuszálni, grillezett cuccokkal, szószokkal, mártásokkal, pácokkal úgy, hogy főszerepben nem a husik hanem a zöldségek szerepeljenek. :) Ezt a gyűjteményt félig magamnak is írom, hogy egy helyen meglegyen minden alaprecept, és bármikor fel tudjam lapozni, ha szükség van valamire. Remélem, Ti is hasznosnak találjátok. :) Kezdjük néhány alap öntettel, amiket kert és grill nélkül is bármikor felhasználhatunk, ráadásul nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott őrültséget, mint a bolti poros illetve flakonos szószok. Ha megvan az öntet, csak rá kell zuttyintani a friss, feldarabolt zöldségekre, és kész is az ízletes saláta. A receptek forrása a Good Housekeeping magazin amerikai száma. Ranch Dressing 1/2 pohár író 1/3 pohár majonéz 2 evőkanál petrezselyemlevél 1/2 teáskanál reszelt vöröshagyma só, őrölt bors (1/4-1/4 teáskanál) 1 gerezd fokhagyma félbevágva A fokhagymát kivéve minden hozzávalót turmixolj össze (pl. botturmixszal), majd öntsd át egy tárolóba, keverd bele a félbevágott fokhagymagerezdet, és hagyd állni. 3 napig elvan a hűtőben. Tálalás előtt halászd ki belőle a fokhagymát. Tipp: Az amerikai buttermilk eredetileg ugyanazt jelentette, mint a magyar író szó, vagyis a vajköpülés után maradt folyadék, ma azonban már egy savanyított tejitalt értenek alatta. Ezt nagyon egyszerűen el lehet készíteni házilag is - 1 pohár tejhez adj egy evőkanál ecetet vagy friss citromlevet, keverd meg, és hagyd állni 10 percig. Süteményekben is felhasználható, rengeteg muffinrecept hozzávalói között szerepel (főleg német, angol eredetű szakácskönyvekben), oda is tökéletes lesz. Zöld Istennő Dressing 1/2 pohár majonéz 1/4 pohár tejföl 1/2 pohár petrezselyemlevél 1 evőkanál vörösborecet 1 teáskanál szardellapaszta (vegák hagyják ki) őrölt bors (és vega verzióban só is, mert a szardella önmagában elég sós) Turmixgéppel vagy botturmixszal pürésíts minden hozzávalót, hűtőben 3 napig eláll. ... Olvass tovább
Programajánló: Designvásár a Margitszigeten
Csodás, bár kicsit fülledt nap volt ma a Szabad a Vásáron a Margitszigeten, ezt leginkább a kitartó, hős & hősnő árusok tudnák bizonyítani. :) Készítettem néhány képet az asztalokról, holnap még kimehettek a második napra, ha kedvet kaptatok! A képek klikkre nőnek. LoveBug Vintage kincsek. A jobb szélen látható lila öv már az enyém. :) Mimóza ékszerek Ringu textil ékszerek - a hajpántok mesések! Anka Design, Makranka & Makra Laura Üvegékszer Zera Bazaar - noteszok, ceruzák, imádnivaló mintával. A vastag jegyzetkönyv a kedvencem. :) ... Olvass tovább
13 ruha 15 napig – kombinálhatós ruhatár nude alapdarabokkal
A natúr színű alapcuccok is népszerűek, nekem is egyre több ilyen holmim van, de ezeket is érdemes néha más-más színekkel feldobni, hogy ne tűnjük dzsungelfelfedezőnek - bár néha az is nagyon mókás. :) Ennek a 7+6 darabos ruhatárnak ez volt az alapötlete. 15 napra elegendő kombinációt demonstrálnak alul, de szerintem több is kijön belőle (pl. sportosabb napokra G+M...). A szettek többsége nekünk inkább tavaszi-őszi időszakra való. Képzeljétek, megtudtam, hogy azért vannak ilyen hűvösebb időre való szettek a japán divatamagazinok júniusi, júliusi számaiban is, mert ott szétlégkondizzák az irodákat, így az office ladyknek jól fel kell öltözniük, ha nem akarnak megfagyni. Igazi hőségre való ötleteket ebben a stílusban valószínűleg sosem fogunk látni, de nem baj, ezeket is jó nézni, az alapelveket meg elleshetjük így is, aki pedig szintén fagyos irodában dolgozik, annak módosítania se kell semmin. :) A kardigánok a legjobbak ilyen szempontból, mert azokat utcán, a melegben nem kell hordani, el lehet rakni a táskába, a hűvös irodában pedig vállra lehet venni. A ruhatár A: ingruha. B: blézer. C: vékony ballonkabát. D: vékony pulcsi E: kaprinadrág. F: csíkos felső. G: sort. M: szürke top. L: kék kardigán. K: piros blúz. J: fehér blúz. I: szürke nadrág. H: fekete szoknya. A kombinációk DAY 1: B+E+M. DAY 2: A+L ... Olvass tovább
Ilyen az ideális 1. zóna
A gasztrósoknak jár a foodporn kifejezés, amikor szép kajafotókat nézegetnek élvezettel. Nem tudom, hogy létezik-e már interior design porn, de én határozottan lelkesebb leszek a csodaszép lakásoktól, mint a szép ételfotóktól. :) Fétistársaimnak küldöm szeretettel így az első zóna utolsó napjának estéjén ezeket a mesebeli előszoba- és teraszfotókat. A képek klikkre nőnek, forrásuk a zseniális House of Turquoise. Hagyom, hogy felfogjátok. SAROKPAD tárolóval. Párnák. Locsolókannás virágtartó. És ajtó, amin benézhet a ló is. Ez egy eklektikusabb fajta, de szintén nagy pados, és bőven van hely sok vendég sok kabátjának. *sóhaj* ... Olvass tovább
Mini-napló időhiányosoknak
Marta Dansie grafikus csodaszép és praktikus (haha, rímel) mini-naplókat készít, kézzel kötve, a borítókat gondosan válogatva. A naplóiban a koncepció tetszik legjobban, vagyis hogy minden naphoz csak néhány rövid kérdésre kell válaszolni, és máris megvan a nap esszenciája. Én ezerszer voltam úgy, hogy vettem egy szép könyvet, füzetet, hogy na majd abba én minden nap jól leírom, hogy mi történt velem, és kb. egy hét után elment a kedvem a litániázástól, vagy nem volt időm, vagy nem jutott eszembe semmi. A rövid kérdésekre azonban mindig inspirálóak és kellően konkrétak ahhoz, hogy ne kelljen törnünk a fejünket a feleleten, a rövid válaszokra pedig mindig jut idő, még ha csak elalvás előtt is egy macskakaparásnyi. Az ötletet érdemes utánozni, így megmaradnak az emlékek, és marad idő újak teremtésére is. :) Azoknak, akik szeretnének saját naplócskát nyomtatni, készítettem magyar nyelvű sablont, innen letölthetitek, és kinyomtathatjátok. Azért 2 oldalas, hogy 2in1 beállításban A5-ös méretű is lehessen. :) Tudom, hogy a "csinál" szót sokan nem szeretik, én ilyen sznobériára nem adok, én mindent "csinálok". :) A szaglást kihagytam, azzal a szóval nem vagyok olyan jól, mint a csinálással, a szaglásra büdös dolgokat asszociálok. Illatolás meg nincs. :D De ha kéritek, csinálok más kérdésekkel is ilyen sablont! ... Olvass tovább
Napi turmix #19 – Sárgadinnyés-mentás
Az édes, illatos sárgadinnye lédús uborkával és frissítő mentával bandázik ebben a turmixban. A nyárközepi hőségre jegyezzétek meg, vendégvárónak sem utolsó, például egy grillpartin. :) Hozzávalók 2 adaghoz: 1/2 kígyóuborka hámozva, felkockázva 1/2 mézédes sárgadinnye hámozva, felkockázva (a hús kb. két csészényi lesz) 1 pohár körtelé (vagy egy kis érett körte meghámozva, felkockázva) 2 evőkanál friss lime-lé 1/4 csésze friss mentalevél Minden mehet a turmixba. Ha jéggel tálalod, frissítő ital lesz belőle, de az is jó, ha behűtöd a dinnyét és az uborkát. Forrás: Whole Living ... Olvass tovább
Névjegykártya gyorsan & egyszerűen
Nagyon akartam már valami normális névjegykártyát, amit tudok osztogatni, ha szeretném valakivel megosztani a blogomat vagy a kontakt adataimat. Korábban készítettem párat, de azt sima géppapírra nyomtattam, és aztán átlátszó fóliával "lamináltam", elég macera volt. Edina (a rajzolós Edinám ♥) mondta, hogy ő simán vett vastagabb, anyagában mintás A4-es papírt papírboltban, arra kinyomtatta a mintát, felvágta, és kész. Végre sikerült az enyém is. (A telefonszámom az igazin nincs ám elmaszatolva. :D) Így készül: Grafikus programban (nem kell hozzá spéci, csak tudjon képet beszúrni és szöveget írni) 300 dpi-n (ez a minőség miatt kell) nyiss egy új doksit, ami 9x5 centiméteres. Rendezgesd el rajta az adataidat (név, titulus vagy webcím, telefonszám, mailcím, ízlés szerint lakcím), és tegyél rá valami grafikát, ha akarod. A színeket ne vidd túlzásba, főleg a háttérszínt, ha anyagában mintás lapra nyomtatsz. Én egy türkiz Edina-rajzot választottam az enyémre, hogy teljesen egyedi legyen, a papír pedig sárgás alaptónusú, márványmintás példány. Amint megvolt a grafika, jó minőségben elmentettem, aztán nyitottam egy üres Word doksit, és lecsökkentettem a margókat, amennyire lehetett, és beszúrtam tízszer. Így nézett ki: A nyomtatásnál a legjobb minőséget állítottam be, beraktam a papírt, és már ment is. Ami segítség volt, hogy a képfájlra egy halvány szürke keretet tettem még a grafikus programban, hogy szebben ki tudjam vágni. Grafikával együtt öt perc volt az egész. A kevesebb itt is több, csak a nevemet írtam egy érdekesebb betűvel, a többi Century Gothic, és Edina ábráját is apróra hagytam. A papír anyaga sokat dob az összhatáson, nagyon tetszik a végeredmény. :) (A nyomtatóm egyébként nem csodagép, egy mezei Canon MP272, nagyon szeretem, tök elég arra, amire nekem kell.) Egy lapból 10 db jött ki, szerintem egyelőre nem nyomok többet, majd ha elosztogatom, készítek új adagot. A papírnak darabja 90 Ft volt, a tintahasználat minimális, úgyhogy elég olcsón kijöttem. :D Névjegykártya egyébként nem csak komoly üzletasszonyoknak jár, Amerikában szokás anyukák körében az ún. "calling card", és már itthon is láttam szolgáltatásként hirdetve valamelyik nyomtatós honlapon. A calling cardon szerepel van az anyuka neve, a "titulus" sorban az, hogy Példa Bence anyukája, és ugyanúgy telefonszám, mailcím. Játszótéren, szülői értekezleten, stb. könnyen és praktikusan lehet így infót cserélni, ha éppen nincs idő elővenni a mobilt és belepötyögni minden adatot. Nagyon fontos, ... Olvass tovább
Bardócz Évi kérdezett, én válaszoltam. :)
Évit biztos sokan ismeritek, fantasztikus ő maga is, meg amit csinál, az is. :) (Ha nem ismeritek, tessék pótolni!) Igazi kreatív, évis kérdéseket tett fel nekem, öröm volt rájuk válaszolni! Itt elolvashatjátok az interjút. Köszönöm, Évi! És egyébként boldog szülinapot! ♥ ... Olvass tovább
Things I Love Thursday #53
Újra itt a csütörtök! Olyan gyorsan érkezik mostanában, nem igaz? :) De nem baj, mindig van minek örülni... ♥ Sok-sok új olvasó a Life.hu-nak köszönhetően. Sziasztok! Május 28-án 4329 emberke járt itt, ami az eddigi rekord. Köszönöm! Az összes látogatószám egyébként már meghaladja a 700 ezret, az oldalletöltések száma pedig a 2,2 milliót. :O ♥ Új képek Nóra jóvoltából itt meg Twitteren is. A fentit is ezért raktam ki, csak hogy lássátok, miből lesz a csereblogár. Haha. ♥ Veranda Grill & Wine - isteni a sajtsteak, egyétek! Meg a zöldséglevest. Meg a bodzaszörpöt -- illetve azt igyátok. És tudom, hogy én vagyok a világ leghülyébb embere, de összehaverkodtam egy picike léggyel. A csokiparfé tejszínhabja megtetszett neki, és rászállt, hogy egye. Azt a csücsköt kitettem a tányér szélére, hadd egye, de eléggé beleragadt szegényke (konykrétan szügyig), úgyhogy kitettem mosakodni a szalvétára, óvatosan megtörölgettem. Sajnos nem tudott elrepülni, mert a szárnya is összeragadt, úgyhogy hogy ne csapják le a pincérek -- nagyon összehozott minket a közös tejszínhabevés -- átmászattam a kezemre és ott mosakodott, és szépen hazahoztam gyalog úgy, hogy végig a kezemen ücsörgött. Tök cuki volt. Itthon kitettem az ablakba a balkonládába, azóta nem tudom, mi van vele, lehet, el tudom képzelni, hogy nem élte túl, mert nem tudta kimosakodni a szárnyait. Egyébként Louie-nak neveztem el. Louie, a légy. Haláli volt amúgy, ahogy a hátsó lábait mosta, rátámaszkodott az első kettőre (ugye hat van neki, a középsők mindig lenn voltak), szóval kicsit fejenállt, és a hátsó lábait összedörzsölgette, mint a tücsök ciripeléskor. A két első kezével meg a fejlehajtásaival egyébként pont úgy mosakszik, mint egy két lábon ülő hörcsög vagy mókus. Most mindezt olvassátok fel David Attenborough hangján. :D ♥ Sárgabarack. Még nem az igazi, de legalább van. És Áfonya épp az imént borította ki majdnem az egész kukát, mert kiszagolta, hogy az egyik magon maradt egy kis gyümölcshusi. Odaadtuk neki mielőtt magára rántja az egész kukát (nem volt koszos, pont valami csomagolóanyagon landolt), most a földet kenegeti vele össze. Imádom. Most már leseget, hogy elfogyott és kér még... ♥,♥ ♥ Apróságok: légkondiii; Romero jégkrém (miért nem szóltatok,hogy ez ilyen jó?!); új Carpisa táskám (gyereknapi pénzből vettem - ugye milyen jó, hogy a gyereknapból nem lehet kinőni? Köszi, anyu!); Sigma ecseteim (lovelovelove); azt enni, amit épp megkívántam; "mark all as read"-et nyomni ezer bejegyzésre a Google ... Olvass tovább