A párom sikeresen beszerzett egy 50%-kal leértékelt doboz bryndzát, amivel csak az volt a gond, hogy ma lejár. Néhány perc gondolkodás és a hűtő átnézése után ez született belőle – és isteni finom lett, úgyhogy még eszünk ilyet. :) Közben pedig elkészült a receptindex is, ahol tematikusan áttekinthetők a blog eddigi receptjei.
Hozzávalók
- 25 dkg linguine száraztészta (vagy bármi más tészta)
- 25 dkg bryndza
- 2 evőkanál pesto verde (Bertollit használtam)
- 2 marék ruccola
- 2 marék darabolt dió
A tésztát sós vízben kifőzöm. A bryndzát és a pestót egy mély tálba teszem, a forró tésztát rámerem – a melegtől a juhtúró felolvad és szépen körbeöleli a tésztát. Tányérra halmozom, megszórom a dióval és a ruccolával. 2 kiadós adag lesz belőle.
Libapek mondta
Nem is ehhez tartozik, de azért mégis. Tegnap az uram hozott haza valami zöldésgekből összegyúrt és olajban kisütött fasírtot. De egy csomót, és nem volt túl finom, stb. DE aztán eszembe jutott az a vegaburger, amit a honlapodon olvastam, és végül az lett belőle. És iiiiisteni lett. Úgyhogy most két hálás ember gondol Rád! :)
Via mondta
Jövőre én is fogok ültetni, mert egyébként jó drága. De isteni. Nemes pitypang. :D
Lidi mondta
Anyukám odáig lesz, imádja a ruccolát, a kertünkben is termeszt mióta anno hoztunk Olaszországból magot. Ja, és a pesto+tészta kombináció amúgy is nagy kedvenc.