Csütörtökön elkészült az idei első fánk. :) Nagyon jól sikerült, de igazából nehéz is elrontani. Próbáljátok ki, nagyon hálás kis desszert. :)
Szalagos fánk
Hozzávalók kb. 15 darabhoz
- 50 dkg sima liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 2 evőkanál porcukor
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- olaj a kisütéshez
- lekvár a tálaláshoz
A lisztet egy tálba öntöm, a csipet sót hozzáteszem. Az élesztőt a langyos tejben cukorral felfuttatom, a liszthez öntöm. Beleütöm a két tojás sárgáját, és dagasztom. Ha összeállt a tészta, meleg helyen duplájára kelesztem. Gyúródeszkán kinyújtom kb. fél centi vastagra, és pohárral vagy pogácsaszaggatóval köröket vágok ki belőle. A leesett tésztafüleket újra összegyúrom, kinyújtom, és újabb fánkokat vágok ki belőlük. Egy kicsit még hagyom őket kelni, aztán forró olajban pirosra sütöm mindkét oldalukat. Lekvárral tálalom.
Scarlett mondta
Ez isteni finom lett. Anyukám, több mint 5 éve kísérletezgetett, de soha nem sikerült a fánk (elégett, nem sült át, stb.), ma végre sikerült :) Köszönöm a receptet!
Via mondta
De örülök! :) Egészségetekre! ♥
Via mondta
Nagyon örülök, hogy sikerült! :)
dortimcsi mondta
Ma ez volt a vacsoránk, és nagyon finom volt. Manó megdicsérte nagyon, és mondta ilyen máskor is csinálhatok:D
Viszont nekem majdnem dupla annyi fánk lett mint amennyit írtál (27-28 db, pedig nem voltak olyan kicsik, a kép alapján azt mondanám, hogy hasonló nagyságú lehetett….)
Tényleg elronthatatlan !:)
Via mondta
Majd számolj be az eredményről! :)
Lidi mondta
Ó, fánkrecept, ez szuper. :D Már régóta akarok olyan rendes, igazi fánkot sütni, próbáltam is, de rossz recepttel próbálkoztam és nem lett jó. Úgyhogy köszönöm, jöhet második kísérlet.