Vörös csodamasinám összes funkcióját a lehető leghamarabb ki akartam próbálni. Tegnapelőtt a dagasztóhoroggal kalácsot készítettem, ma pedig egy olyan finomságot választottam, ami már régóta motoszkált a fejemben, ráadásul a másik két keverőkart is kellett hozzá alkalmazni. :) Nagyon hamar végeztem, és ahogy a fejemben elképzeltem, a valóságban is isteni lett ez a kehely. Vendégvárónak is remek, és ha maradt a brownie-ból, egy felhasználási lehetőség ez is. :)
Hozzávalók kb. 3 kehelyhez (vagy két nagyhoz ;))
- brownie kis darabokra törve (ennek a receptnek a harmadát csináltam meg, dió nélkül, és még maradt belőle bőven – nem baj)
- 2 dl habtejszín felverve
- magozott meggy (befőtt)
Ha frissen készül, a brownie-t a linkelt receptekben olvasottak szerint elkészítjük, megsütjük, és hagyjuk kihűlni. (Keverőlapát! Ötös, leülhet.) A habtejszínt felverjük. (Habverőkar! Ötös, leülhet.) Poharakba rétegezzük a brownie-t, meggyet, tejszínt. Összekutyuljuk (vagy nem), és boldogan felfaljuk.
Dorothy mondta
Gratulálok az új gépedhez, nagyon szupi! A vicc az, hogy itt mindenkinek ilyen van, csak senki nem használja :) Amcsik… Recept nyami, ha jók lesznek a gyerekek megcsinálom nekik :D
Via mondta
Boroka: Örülök, hogy megihletődsz! :)
dortimcsi: jaj, pedig a savanykás meggy meg az édes csoki együtt az az igazán mennyei…
dortimcsi mondta
Én azt hiszem meggy helyett eperrel készítem majd el…Én és a meggy vhogy nem igazán csipjük egymást, és azt hiszem az eper sem ront az élményen:)
Boroka mondta
Ez nagyon jól hangzik! Régebben már én is elkészítettem ezt a sütit, úgy is nagyon fini volt, de a gyümölcsös-tejszínhabos még tutibb lehet! Mindig kedvet kapok Nálad, sütni-főzni! :)